19 Ekim Muhtarlar Günü

19 Ekim Muhtarlar Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:"Muhtarlarımız, demokrasi geleneğinin ve kültürünün istikbale taşıyıcıları konumundadırlar"- "Milli irade bir çınarsa, bu çınarın özü, çekirdeği muhtarlarımızdır"

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, muhtarların demokrasi geleneği ve kültürünün istikbale taşıyıcıları konumunda olduğunu bildirdi.

Çalık, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, halkın kendi oyları ve tercihiyle yöneticileri seçmesinin en tipik örneğinin muhtarlık müessesesi olduğunu belirtti.

Bu müessesenin 1829'dan itibaren yerel yönetim sisteminin en önemli sac ayaklarından olduğunu aktaran Çalık, şunları kaydetti:

"Değerli muhtarlarımız, demokrasi geleneğinin ve kültürünün istikbale taşıyıcıları konumundadırlar. Milli irade bir çınarsa, bu çınarın özü, çekirdeği muhtarlarımızdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi 'muhtar, mahallesinin milletvekilidir, belediye başkanıdır, hatta cumhurbaşkanıdır. 15 Temmuz akşamı muhtarlarımızın gösterdiği cesur duruş ve liderlik darbe teşebbüsüne karşı milletimizin elde ettiği zaferin başlıca etkenlerinden olmuştur."

Çalık, "Muhtar bile olamaz" diyerek seçilmişleri tahkir eden manşetlerin atıldığı dönemlerin artık geride kaldığına işaret ederek, "Lakin özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek yaptığı istişare toplantılarına ithafen muhalefet cephesinden yapılan açıklamalar, bu zihniyetin hala daha devam ettiğini göstermesi bakımından üzücüdür. AK Parti olarak muhtarlarımıza hak ettiği değerin verilmesi, talep ve ihtiyaçlarının gözetilmesi konusunda hassasiyet göstermekteyiz. Son 14 yılda muhtar maaşları ve diğer hususlarda atılan adımlar bunun göstergesidir." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler