18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

Malatya Valisi Toprak: - "Suriye'den ülkemize sığınan 3 milyona yakın insanı bağrımıza bastık. Oradan gelen insanları kendimizden bir parça olarak görüyoruz"

MALATYA (AA) - Malatya Valisi Mustafa Toprak, "Suriye'den ülkemize sığınan 3 milyona yakın insanı bağrımıza bastık. Oradan gelen insanları kendimizden bir parça olarak görüyoruz." dedi.

Toprak, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla, Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencileri makamında kabul etti.

Öğrencilerin Afganistan, Türkmenistan, Pakistan ve Azerbaycan'dan gelerek Türkiye'de eğitim aldığını belirten Toprak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kayseri'deki terör saldırısının acısının yürekleri dağladığı anlatan Toprak, birtakım odakların piyonlarının iş başında olduğunu ifade etti.

Halep'te katliamlar yapıldığına işaret eden Toprak, şöyle konuştu:

"Halep'te hem içeriden hem dışarıdan gruplaşmalar hem de onları dışarıdan yönetenlerin ihanet girişimlerine devam ettiğini görüyoruz. Orada insanlık ağlıyor. Dünyaya sözde insanlık öğreten bazılarının, orada insanlığı nasıl yerin dibine geçirdiğini ve mezalim uyguladığını, teorilerle oraya nasıl olumsuz katkıda bulunduklarını ibretle izliyoruz. Suriye'den ülkemize sığınan 3 milyona yakın insanı bağrımıza bastık. Oradan gelen insanları kendimizden bir parça olarak görüyoruz."

Toprak, hiçbir insanın kendi isteği dışında vatanından ayrılmamasını, herkesin ülkesinde müreffeh olmasını dilediğini söyledi.

Konuşmanın ardından öğrenciler, Toprak'a yerel kıyafetlerini hediye etti.

Yabancı öğrenciler, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla gittiği 2. Ordu Komutanlığı önünde yaralanan Enes Gün'ü de evinde ziyaret etti. Öğrenciler, Gün'e çiçek verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :