17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

Festival kapsamında düzenlenecek "17. Uluslararası Altın Safran Fotoğraf Yarışması"na başvurular açıldı

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde her yıl "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla düzenlenen 17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında yapılacak "17. Uluslararası Altın Safran Fotoğraf Yarışması"na başvurular başladı.

Safranbolu Belediyesi ve Festival Komitesi Başkanı Necdet Aksoy gazetecilere yaptığı açıklamada, fotoğraf yarışmasına başvuruların bugün itibarıyla başladığını söyledi.

Belgesel film başvurularının da yarından itibaren başlayacağını aktaran Aksoy, "Bu sene 4 gün sürecek festivalimizin 17'ncisini gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca bu seneki fotoğraf ve belgesel film yarışmalarımız daha önceleri ulusal düzeyde yapılıyordu, artık uluslararası olacak. Fotoğraf yarışması ve belgesel film yarışmalarına her yıl rekor düzeyde katılım oluyor. Bu yıl da yine rekor katılım bekliyoruz. Başvurular artık online şekilde yapılacak. Yarışmamıza başvurmak isteyenler, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun web sitesinden başvurabilirler." diye konuştu.

Festivalde bu yıl "Manevi Mimarlar"ın yan tema olarak seçildiğini bildiren Aksoy, "Safranbolu'nun bugününde bir çok önemli insanın imzası bulunmakta. Biz her yıl UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde bulunan ilçemize kim emek vermişse, bir tuğla koymuşsa, katkı vermişse onun yaşatılmasına, anılmasına, verdiği emeğin karşılığını almasına vesile olmaya çalışıyoruz. Bu nedenle de ana temanın yanında bu yan temaları belirliyoruz."

Aksoy ayrıca fotoğraf ve belgesel film yarışmalarına son başvuru tarihinin 19 Eylül olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler