15 Temmuz'da Orhanlı Gişeleri’ndeki olaylara ilişkin dava

15 Temmuz'da Orhanlı Gişeleri’ndeki olaylara ilişkin dava

FETÖ'nün darbe girişiminde Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'nda meydana gelen olaylarda 6 kişinin şehit edilmesi ve 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'nda meydana gelen olaylarda 6 kişinin şehit edilmesi ve 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılandığı davanın 9. duruşması başladı.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada, sanık ve müşteki avukatları talepte bulunuyor.

Başbakanlık adına duruşmaya katılan ve katılma talebini yineleyen Avukat Necip Kibar, dinlenilmeyen müştekilerin dinlenilmesini istedi.

Henüz müştekilerin dinlenilmemiş ve delillerin toplanmamış olmasını gerekçe gösteren Kibar, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamı yönünde karar verilmesini talep etti.

Bir kısım müşteki avukatı Ahmet Özcan da adaletin tecelli etmesi ve suçlu ile suçsuzun ayırt edilmesi için mahkeme salonunda olduklarını anlatarak, darbe girişimi gecesi sokağa çıkan vatandaşların bazı sanık avukatları tarafından suçlu gibi lanse edildiğini belirtti.

Bunun kabul edilemez bir ifade olduğunu kaydeden Özcan, "Vatandaşlarımızın darbe girişimi esnasında karşısına çıkan askerleri darbeci olarak görmemeleri mümkün değildir. Sanıklar tarafından kullanan mermilerin olay yeri incelemesinde eksik olduğunu düşünüyoruz. Yalova Meydan Komutanlığı'na yazı yazılarak, o gece kullanılan mermi sayılarının öğrenilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Bazı Hava Harp Okulu öğrencisi sanıkların avukatları da müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Sanık avukatları ayrıca, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, başka davalardan tutuklu sanıklar eski Hava Harp Okulu Alay Komutanı Albay Hüseyin Ergezen ile eski Hava Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral Fethi Alpay’ın duruşmada tanık olarak dinlenilmesini istedi.

Duruşmaya, öğle arası verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :