15 Temmuz şehitleri için pedal çeviriyorlar

15 Temmuz şehitleri için pedal çeviriyorlar

Almanya'nın Münih kentinden başlayan "15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük Bisiklet Turu"na katılanlar, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a ulaştı- UETD Münih Şubesi Teşkilatlanma Başkanı Çakmak: - "Mevzu vatan olunca gerisi teferruat. Geçtiğimiz yıl beni Edirne'd

BELGRAD (AA) - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) üyeleri, bu yıl ikinci kez düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük Bisiklet Turu" kapsamında, Almanya'nın Münih şehrinden başladıkları yolculuklarında Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a ulaştı.

Türkiye'nin Münih Başkonsolosluğunun desteğiyle UETD'nin gerçekleştirdiği tur kapsamında, 25 Haziran'da Münih'ten yola çıkan beş kişilik grup, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin anısına pedal çeviriyor.

Tura katılanları Belgrad bölümünde karşılayan Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, UETD'nin bisiklet turu etkinliğini gelecek yıllarda da devam ettirmesi temennisinde bulunarak Büyükelçilik olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Geçen yıl Münih'ten Ankara'ya bisikletle tek başına seyahat eden UETD Münih Şube Teşkilatlanma Başkanı Abdurrahman Serdar Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl beş kişilik ekiple yola çıktıklarını ifade etti.

15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi şehitleri ve gazilerine destek vermek amacıyla böyle bir etkinliğe karar verdiğini dile getiren Çakmak, "Mevzu vatan olunca gerisi teferruat. Geçen yıl beni Edirne'de karşılayan gençlerle Ankara'ya gittim. Son derece duygusal anlar yaşadım." dedi.

Çakmak, bu yıl da 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin anısına bir kez daha Ankara'da olmak istediklerini söyledi.

Bisiklet turunun geleneksel hale gelmesini temenni eden Çakmak, "Hayatınızda bir kere bile olsa bu yolculuğa çıkın." ifadesini kullandı. Çakmak, 25 Haziran'da çıktıkları yolda her gün yaklaşık 150 kilometre pedal çevirdiklerini kaydetti.

- "15 Temmuz unutulmamalı"

Tura bu yıl katılan UETD Bayern Bölge Başkanı Dr. Emrullah Durucan da Avrupa'daki gençlere milli şuuru aşılamayı hedeflediklerini kaydederek "Belgrad'da Büyükelçilik tarafından karşılandık. Belgrad Büyükelçisi Bilgiç'in bizi karşılaması büyük iltifat. Kendisine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Durucan, gelecek yıl gençlerin bisiklet turuna mutlaka katılması gerektiğine dikkat çekerek "15 Temmuz unutulmaması gerekir. Bisiklet turu kapsamında gittiğiniz güzergahta aynı zamanda Osmanlı tarihini görme ve tanıma fırsatı da buluyorsunuz." dedi.


15 Temmuz şehitleri için pedal çeviriyorlar

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler