15 Temmuz gazisi Parlak'ın tedavisi sürüyor

15 Temmuz gazisi Parlak'ın tedavisi sürüyor

Harbiye'deki TRT binasına giderken darbeci askerlerin kurşunlarıyla 5 yerinden yaralanan Yaşar Parlak'ın tedavisi, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi'nde halen devam ediyor- Parlak: - "Tedavim hala devam ediyor. Bir ameliyat daha o

İSTANBUL (AA) - EMRAH GÜNEY - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini püskürtmek için Harbiye'deki TRT binasına giderken 5 yerinden yaralanan Yaşar Parlak, halen tedavisinin devam ettiğini, bir ameliyat daha olması gerektiğini belirtti.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi'nde tedavisi devam eden 47 yaşındaki Yaşar Parlak, AA muhabirini sorularını yanıtladı.

FETÖ mensuplarının darbe girişiminden Başbakan Binali Yıldırım'ın televizyondaki konuşmasıyla haberdar olduğunu anlatan Parlak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "sokaklara çıkın" çağrısı üzerine Çağlayan'daki evinden ayrıldığını kaydetti.

O gece okunan sela seslerinin kendisini çok duygulandırdığını ve ağlattığını dile getiren Parlak, sokağa çıkan diğer vatandaşlarla en yakınlarındaki karakola gittiklerini söyledi.

Parlak, buradan daha sonra adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'ne doğru yürüdüklerini, darbecilerin Harbiye'deki TRT binasını basması haberini almaların ardında ise Taksim'e doğru yön değiştirdiklerini ifade etti.

- "Kurşun etkisiyle birkaç metre fırlamışım"

Yaklaşık 2 bin kişiyle Osmanbey üzerinden Harbiye'ye ulaştıklarını belirten Parlak, bu sırada TRT binasının bulunduğu caddenin ışıklarının tamamen kapatıldığını fark ettiklerini dile getirdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla kendilerinin geldiğini gören darbeciler tarafından üzerilerine ateş açıldığını söyleyen Parlak, 5 kurşun yarası aldığını belirtti.

Parlak, o anları şöyle anlattı:

"Kurşun etkisiyle birkaç metre fırlamışım. O esnada dizime isabet eden kurşunla ayağım katlanmıştı. Elimle ayağımı düzelttim. Yerde yatarken elinde Türk bayrağı olan bir Suriyeli gözümün önünde şehit düştü. Beni de sivil bir polis ana caddeden ara sokağa kadar taşıdı. Sonra ise hastaneye kaldırıldım."

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki 14 günlük tedavisinin ardından taburcu edildiğini dile getiren Parlak, daha sonra 10 günde bir kontrole geldiğini söyledi. Yaklaşık bir ay önce tekrar ameliyata alındığını hatırlatan Parlak, "3 ayda toplam 40 gün hastanede kaldım. Tedavim ise hale devam ediyor. Bir ameliyat daha olmam gerekiyor. Kesinlikle hiç pişman olmadım." diye konuştu.

- "Çanakkale ruhunu tekrar yaşadık"

FETÖ'cülerin bir an önce yargılanmasını isteyen Parlak, vatan ve bayrağın kutsallığına dikkati çekti. O akşamki duygularının çok farklı olduğunu aktaran Parlak, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda yine aynı olaylar olsa kapıyı kilitleseler de camdan atlarım, yeni giderim. O an vurulacakmışsın, şehit olacakmışsın, inan hiç akla gelmiyor. 'Artık Çanakkale ruhu olmaz.' diyorlardı. Biz o akşam Çanakkale ruhunu tekrar yaşadık. Allah'ın izniyle Çanakkale ruhu bizim ruhumuzdan hiç gitmeyecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :