15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Samsun Valisi Kaymak: - "Bu ülke çok zor bir ülke, bütün dünyanın gözü üzerimizde. Bu nedenle daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var"

SAMSUN (AA) - Samsun'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla program düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, bu ülke için canını veren şehitlerin hakkının ödenemeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu belirten Kaymak, şunları dile getirdi:

''Bu ülke çok zor bir ülke. Bütün dünyanın gözü üzerimizde. Bu nedenle daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Batılı devletler hep terör örgütlerini kullanıyor. Ülkemizi bölmek, milletimizi parçalamak için akla gelmedik oyunların peşindeler. Bunlar Türkiye, güçlenmesin istiyor ancak biz bir ve beraber olduğumuz sürece bunların üstesinden geleceğiz.''

- "Şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz"

Türkiye'nin bekası için şehit olan herkese Allah'tan rahmet, Türk milletine de başsağlığı dileyen Kaymak, şehitlik mertebesinin herkese nasip olmadığını vurguladı.

Kaymak, "Dişimizi biraz daha sıkacağız.'' diyerek, şöyle konuştu:

''Şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Şehitleri, Rabbim seçiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama bu makam Rabbimin seçtiği makam. Ben, buraya gelmeden önce Tunceli'de görev yaptım. Terörle büyük mücadele verdik. Bizim tankımız, tüfeğimiz, uçağımız, helikopterimiz ve eğitimli askerlerimiz var ama terörle mücadelede şehit veriyoruz.

Yetkililerden teröristleri etkisiz hale getirmek için uçak istiyoruz. 'Bomba yok, uçaklar başka görevde.' deniliyordu. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra anladık ki bu hainler bu uçakları, bu bombaları milletimizi yok etmek için kullandı. Şimdi terörle mücadelede daha başarılıyız. Teröristlere büyük darbeler vuruluyor. Anlıyoruz ki bu hainler onlarla bir olmuş. Bu nedenle daha dik ve güçlü olmak zorundayız, ülkemize, milletimize, devletimize sahip çıkmak durumundayız.''

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da bir yıl önce milletin elinden yaşama sevincini almaya, ülkeyi bölmeye çalışan hainlere bu milletin asla fırsat vermeyeceğini söyledi.

Yılmaz, katılımcıları yarın gece düzenlenecek "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı"na davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler