15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

UÜ Rektörü Prof. Dr. Ulcay: - "Türkiye üzerinde plan yapan, karanlık senaryolarını bu topraklarda sahnelemek isteyen şer odakları, dün olduğu gibi her zaman hezimete uğramaya mahkumdur"- BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Baylan:- "Uzunca bir süre ülke gündem

BURSA (AA) - Bursa'da bazı sivil toplum örgütleri ve üniversiteler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye'nin karşılaştığı en büyük ihanet gruplarından birisi olan FETÖ çetesine karşı insanlık tarihinin en büyük direnişlerinden birini gösteren halkın yazdığı 15 Temmuz destanının, şanlı Türk tarihinde özgürlüğün ve demokrasinin ebedi sembolü olarak yerini aldığını vurguladı.

Çanakkale'de yedi düvele karşı koyan, yokluklar içinde Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıran, 15 Temmuz'da da tanklara, uçaklara kendini siper eden inanç ve şuurun, Türkiye'nin dünya var oldukça yaşayacağının teminatı olduğunu ifade eden Ulcay, şu ifadeleri kullandı:

"Çok şükür ki Malazgirt'te Battal Gazi'den İstanbul'un fethinde Ulubatlı Hasan'a, Çanakkale'de Seyit Onbaşı'dan, Kurtuluş Savaşı'nda Hasan Tahsin'e ve 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir'e kadar Anadolu'yu bize vatan yapan güçlü ruh, hep canlı ve dimdik ayaktadır. Al bayrağı kutsal sayan bu milleti asırlardır ayakta tutan irade diri oldukça vatanımızı parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye üzerinde plan yapan, karanlık senaryolarını bu topraklarda sahnelemek isteyen şer odakları, dün olduğu gibi her zaman hezimete uğramaya mahkumdur. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bayrağımız, vatanımız ve devletimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyor, gazilerimize saygılarımı ve şifa dileklerimi sunuyorum."

- "Şer odakları, dün olduğu gibi her zaman hezimete uğramaya mahkumdur"

Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan da mesajında, 15 Temmuz darbe girişimini ve darbeci zihniyetleri nefretle, şiddetle kınadıklarını belirtti.

Çağdaş bir Türkiye için cumhuriyet değerlerinin savunucusu olmaya devam edeceklerini vurgulayan Baylan, "15 Temmuz 2016 gecesi olağanüstü gelişmelere şahit olduk. Askeri darbe döneminde tanıklık ettiğimiz pek çok talihsiz ve elim olay yaşadık. Uzunca bir süre ülke gündemini işgal eden, hala etmekte olan gerek yurt içinde gerekse yurt dışında önemli gelişmelere yol açan bu girişim ülke tarihinde kara bir leke olarak yerini aldı." ifadelerini kullandı.

Baylan, dernek olarak en büyük tesellilerinin ülkenin söz konusu girdaptan en az hasarla çıkılması ve ülkedeki demokratik işleyişe hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceğinin anlaşılması olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde bundan sonra darbe ve darbecilere asla pabuç bırakılmayacağının ve demokrasimizin kesintiye uğramadan devam etmesi gerektiğinin içselleştirilmiş ve kanıtlanmış olması da bir başka kazanımdır. Milli birlik ve toplumsal uzlaşmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerde, iş insanları olarak her zamankinden daha büyük özveri ve gayret ile üretmenin, istihdam yaratmanın ve ihracat yaparak ülke ekonomisini güçlü tutmanın gereğine inanıyor; devletin, liyakate göre yeniden yapılandırılarak bu amaca destek verilmesini bekliyoruz. Bu menfur süreçte ve yaşanan hadiseler sırasında hayatını kaybeden kahraman güvenlik güçlerimizi ve masum vatandaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor; demokrasimizin uluslararası standartlarda, hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş, milli iradenin her kanadıyla temsil edildiği güçlü bir yapıda ve sarsılmaz bir iradeyle yoluna devam etmesini yürekten diliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler