15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Malatya Gençlik Kolları üyeleri, şehit ailelerinden aldıkları Türk bayrağını Ankara'ya götürmek için yola çıktı

MALATYA (AA) - AK Parti Malatya Gençlik Kolları üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit ailelerinden aldıkları Türk bayrağını Ankara'ya götürmek için yola çıktı.

AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan, Soykan Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da millete silah doğrultanlarla Çanakkale'de silah doğrultanların hedefinin aynı olduğunu söyledi.

Hainlerin tek amacının vatanı bölmek olduğunu aktaran Aydoğan, milletin iradesini gasp etmek için 15 Temmuz gecesi ihaneti kurgulayanlara karşı mücadele ettiklerini ifade etti.

Aydoğan, tarihin en uzun gecesi olan 15 Temmuz akşamı uçaklara, tanklara ve silahlara karşı göğüs gerdiklerini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Asla pes etmedik. İhanet ne denli büyük olursa olsun, ne kadar kanlı olursa olsun asla yılmadık ve yıkılmadık. Milletin adamı üzerinden millete yapılan suikaste müsaade etmedik. Başkomutanın emriyle meydanlarda ihanete sel olduk, hainleri planlarıyla yerle bir ettik. O gece anneler cephedeki evladına dua eder gibi dua etti. O gece vatan parçalanmasın diye 250 kahraman şehit, 2 binden fazla kahraman gazi oldu."

AK Parti Gençlik Kolları olarak düzenledikleri programla 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhuyla verilen mücadelenin şehitleri anısına 81 ilden 250 gence şehit aileleri tarafından Türk bayraklarının emanet edileceğini aktaran Aydoğan, "15 Temmuz gecesi düzenlenecek TBMM Özel Programı'nda 81 ilden gençlerin getirdiği bayraklar Cumhurbaşkanımıza takdim edilecek. Bizler de bugün bu emanetleri teslim alan kardeşlerimizi uğurlamak için bir araya geldik. Burada yaptığımız dualarla şehitlerimizi yad ettik, bir kez daha şükranla ve minnetle andık." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Aydoğan, şehit ailelerinden Türk bayrağını aldı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ile partililer de açıklamaya katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler