15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AYBİR Başkanı Balcı:- "Bu şer odakları, içimizdeki hain maşaları ve kirli planları karşısında halkımızın, ilim ve fikir adamlarımızın, aydınlarımızın ve yöneticilerimizin dirayetle dimdik durmaya devam etmesi, Türkiye'nin ve İslam dünyasının geleceği açıs

ANKARA (AA) - İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AYBİR) Başkanı Yusuf Balcı, "Bu şer odakları, içimizdeki hain maşaları ve kirli planları karşısında halkımızın, ilim ve fikir adamlarımızın, aydınlarımızın ve yöneticilerimizin dirayetle dimdik durmaya devam etmesi, Türkiye'nin ve İslam dünyasının geleceği açısından kritik önem arz etmektedir." ifadesini kullandı.

Balcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin ülkesine ve iradesine sahip çıkan kahraman şehit ve gazilerini unutmayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gerçek liderliğin zor zamanda belli olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden Balcı, Erdoğan'ın, "Ölümüne direneceğiz" çağrısı üzerine meydanlara çıkıldığını hatırlattı.

"Demokrasiye Sahip Çık" imza kampanyası başlattıklarını, kampanyaya 200'den fazla kişinin yurt dışından katıldığını, 2 bin 500 kişinin ise tanınmış akademisyen, yazar, sanatçı ve aydından oluştuğunu aktaran Balcı, şunları kaydetti:

"Milletimiz, iradesini temsil eden gazi Meclis'i bombalayan, kendi insanına kalleşçe kurşun sıkan, dış güçlerin güdümünde, tarihin kaydettiği en tehlikeli, en kirli örgüt olan FETÖ'ye karşı yekvücut olmuştur. Hükümetimiz de bu sinsi örgüte karşı büyük bir mücadele vermektedir. Ancak dikkat çekmek isteriz ki bu hain örgüt maalesef tamamen çökertilebilmiş değildir. Nitekim, FETÖ'yü maşa olarak kullanan, arkasındaki yabancı odakların ve bazı ülkelerin bu örgütü pişkince desteklemeye devam ettiklerini müşahede etmekteyiz.

Bu şer odakları, içimizdeki hain maşaları ve kirli planları karşısında halkımızın, ilim ve fikir adamlarımızın, aydınlarımızın ve yöneticilerimizin dirayetle dimdik durmaya devam etmesi, Türkiye'nin ve İslam dünyasının geleceği açısından kritik önem arz etmektedir. Milletimiz, şehitlerimizin kanının yerde kalmaması ve onların emanetine sahip çıkmak için bu kutsal mücadeleyi sonuna kadar sürdürecek, İslam medeniyetinin çağımızda yeniden ihya ve inşası yolunda kararlılıkla yürümeye devam edecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :