15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bayburt Valisi Pehlivan:- "Yüzyıllar boyu kahramanlıklar ortaya koyan Türk milletinin, 15 Temmuz'da bu destanlara bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz"

BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, yüzyıllar boyu kahramanlıklar ortaya koyan Türk milletinin, 15 Temmuz'da bu destanlara bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Şair Zihni kültür Merkezinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, "15 Temmuz" konulu belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ülke genelinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları gerçekleştirildiğini belirtti.

Programların amacının, darbe girişimini unutturmamak olduğunu vurgulayan Pehlivan, "Tıpkı Kurtuluş Savaşımızı unutmadığımız ve unutturmadığımız gibi 15 Temmuz'u da unutmayacağız ve unutturmayacağız. Tıpkı şu anda dahi mücadele ettiğimiz terör örgütlerinin arkasında yuvalanan, direkt veya dolaylı olarak onları destekleyen güçlere ve düşmanlara karşı verdiğimiz mücadeleyi unutmadığımız ve unutturmayacağımız gibi." dedi.

Pehlivan, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini gerçekleştirenlerin maddi eksikleri bulunmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Maddi anlamda hiçbir eksiklikleri yoktu ama manevi anlamda sıfır noktasında hatta sıfırında altındaydılar. Neydi eksiklik? Vatan sevgisi, gerçek manada inanç eksikliği. İnanıyorlardı, inandıklarını söylüyorlardı ama maalesef batıla inanıyorlar, Hakk'a inanmıyorlardı. Öyle olsaydı böyle bir ihanet şebekesi içerisinde olmazlardı. Yüzyıllar boyu kahramanlıklar ortaya koyan Türk milletinin, 15 Temmuz'da bu destanlara bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz."

Milletin tüm zorluklar karşısında tek vücut olduğunu dile getiren Pehlivan, şöyle devam etti:

"Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, milletimiz, ezanımız bir. Bunu böyle kabul etmeyenler hiç kusura bakmasınlar, 15 Temmuz'da aldıkları cevap eğer yeterli değilse bundan sonra da aziz milletimiz bu inançla, şuurla yoluna devam edecek ve yeri geldiğinde de bize kast edenlere, diz çöktürmek isteyenlere gereken cevabı, gerektiği yerde ve zamanda verecektir."

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, darbe girişimine karşı direnmek için gittiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bacağına mermi ve şarapnel parçaları isabet eden Ferhat Cebe ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler