123 tıp öğrencisinin beyaz önlük heyecanı

123 tıp öğrencisinin beyaz önlük heyecanı

Samsun Üniversitesi(SAMÜ) Tıp Fakültesi, 2023-2024 akademik yılında yeni başlayan dönem 1 ve devam eden dönem 2 hekim adayları için "Beyaz Önlük Giyme...

Samsun Üniversitesi(SAMÜ) Tıp Fakültesi, 2023-2024 akademik yılında yeni başlayan dönem 1 ve devam eden dönem 2 hekim adayları için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenledi.

Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende hekim adayı öğrenciler, beyaz önlüklerini eğitim alacakları hocalarının ellerinden giydiler. Törende, hekimliğe ilk adımlarını atan 123 Tıp Fakültesi dönem 1 ve dönem 2 öğrencileri, ailelerinin katılımıyla beyaz önlüklerini giymenin ve hekimliğe ilk adımı atmanın heyecan ve gururunu yaşadı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile afiliyasyon anlaşması yaparak öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz bu hastanede eğitim almaya başladılar. Eğitim sürecimiz, yakında faaliyete geçecek olan morfoloji binasında devam edecek. Bu gelişme ile Samsun'da daha da güçlü bir Tıp Fakültesi oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

"Nitelikli hekimler yetiştirmek istiyoruz"

Törende konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, "Eğitim', "araştırma" ve "mesleki uygulama" imkânlarını bünyesinde birleştiren Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin başlıca hedefi; "nitelikli hekimler" yetiştirmektir. Üniversitemiz, nitelikli eğitim anlayışıyla yoluna devam ederken, Tıp Fakültemizdeki gelişmiş laboratuvar ve eğitim imkanlarıyla öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların akabinde öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

123 tıp öğrencisinin beyaz önlük heyecanı

123 tıp öğrencisinin beyaz önlük heyecanı

123 tıp öğrencisinin beyaz önlük heyecanı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.