10. Ulusal KOP Bölgesel Sempozyumu yapıldı

10. Ulusal KOP Bölgesel Sempozyumu yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile UNİKOP iş birliğinde düzenlenen sempozyum, Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yozgat Bozok Üniversitesi, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) iş birliğinde düzenlenen 10. Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Yozgat'ta gerçekleşti.

Sempozyum, Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Sempozyum, KOP Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımayı amaçlıyor.

"Sosyo-Ekonomik Kalkınma, Kırsal Kalkınma ve Turizm, Tarım Teknolojileri, İletişim Bilimleri, Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilirlik" gibi 5 ana tematik başlık altında düzenlenen sempozyumda, bölgesel kalkınma üzerine önemli konular ele alındı.

10. Ulusal KOP Bölgesel Sempozyumu yapıldı

UNİKOP Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, sempozyumun bölge içinde hayata geçirilecek çözüm yollarını bulma amacında olduğunu belirterek, birliğin bölgedeki yüksek öğrenim öğrencileri ve akademisyenleriyle önemli bir güç olduğunu vurguladı.

Karakoyunlu, sempozyumun, bölgedeki her bir üniversitenin yerel sorunlara çözüm önerileri sunma platformu olduğunu ifade etti.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Evren Yaşar ise sempozyumun, bölgesel potansiyelleri görme ve eksiklikleri tamamlama amacına hizmet ettiğini belirtti.

10. Ulusal KOP Bölgesel Sempozyumu yapıldı

Ayrıca, KOP ve UNİKOP'un bölge için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, bu birlikteliğin geniş bir alanda hizmet veren KOP'un etkinliğini artıracağını ifade etti.

Sempozyumun ilk oturumunda, iklim değişikliği, genetik modifikasyon ve akıllı tarım teknolojileri gibi konularda önemli bilgiler paylaşıldı.

Katılımcılar arasında Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar ve birçok üniversitenin temsilcisi yer aldı. Sempozyum, bölgedeki sorunlara çözüm odaklı yaklaşımıyla dikkat çekti ve gelecek yıllarda daha güçlü iş birliklerine vesile olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.