10 Kasım'a doğru

10 Kasım'a doğru

KIRIKKALE (AA) - MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Baloğlu, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ün,...

KIRIKKALE (AA) - MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Baloğlu, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak ve tarihi değeri olduğunu belirtti.

Atatürk'ün, cumhuriyette, bağımsızlıkta, bayrakta ülkede her daim kendileriyle birlikte yaşadığını dile getiren Baloğlu, şunları kaydetti:

"Çanakkale'nin askeri dehası, bin yıllık büyük Türk devletinin devamlılığı ve bir milletin varoluş destanı olan, Milli Mücadele'nin lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü idrak ettiğimiz bu günlerde anlamaya, benimsemeye, özümsemeye her zamankinden daha da fazla ihtiyaç hissediyoruz. Ortaya koyduğu fikir ve idealler, ülkemizin yaşadığı her badirede daha iyi anlaşılmakla beraber bizlere de ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Atatürk, saygın bir lider ve komutan olarak, ecdat yadigarı vatan topraklarının savunulmasında, milletimizin istiklale kavuşma mücadelesinde önderlik yapmıştır. Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi ortak bir ideal etrafında birleştirmeyi başararak, aziz milletimize, Türkiye'nin bağımsızlığı ülküsünü benimsetmiştir. Tüm devlet ve milletlerin saygı ve sevgisine mazhar olan önderimiz Atatürk, mazlumlara da öncü ve önderlik etmiştir. O, insanlık tarihinin en kanlı savaşlarından Türk milletini yeniden aydınlığa kavuşturan bir büyük kahramandır. Unutulmamalıdır ki Atatürk, Türk olarak yaradılışını olağanüstülük olarak gören bir büyük Türk milliyetçisidir. Kutlu bir Türk milliyetçisi olan ve mücadelesiyle mazlumlara öncü ve önder olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü asla unutmayacağız, unutturmayacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler