10 Aralık İnsan Hakları Günü

10 Aralık İnsan Hakları Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok: "Darbe girişimiyle darbecilere ve darbeye neden olan koşullarla mücadele etmek yerine ilan edilen OHAL, demokrasiye karşı mücadele aracına dönüştürüldü"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "Darbe girişimiyle, darbecilere ve darbeye neden olan koşullarla mücadele etmek yerine ilan edilen OHAL, demokrasiye karşı mücadele aracına dönüştürüldü."değerlendirmesinde bulundu.

Altıok, yaptığı açıklamada, "Bu yıl 10 Aralık İnsan Hakları haftasına OHAL gölgesinde giriyoruz." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sırasında 241 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 binden fazla kişinin de yaralandığını aktaran Altıok, şunları kaydetti:

"Darbe girişimiyle darbecilere ve darbeye neden olan koşullarla mücadele etmek yerine ilan edilen OHAL, demokrasiye karşı mücadele aracına dönüştürüldü. Bugün Türkiye'de demokrasiye, adalete ve özgürlüklere dair söylenebilecek iyi hiçbir şey yok. Türkiye en temel insan haklarının ayaklar altına alındığı kapalı bir diktatörlük ülkesi görüntüsü sergiliyor. Gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, siyasetçiler cezaevinde. 2016 yılı insan hakları açısından tam anlamıyla karanlık bir yıl oldu. CHP olarak bu karanlık tabloyu değiştireceğiz. İnsan hakları savunulması gereken en yüksek değerdir. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilişinin 68. yılında tüm baskılara ve ağır hak ihlallerine karşı insan hakları ve demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler