1 litre su 1 litre benzin parasına satılacak

1 litre su 1 litre benzin parasına satılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu ve Sergisi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin su kaynaklarının verimli kullanımı ve su yönetimi konularının ele alındığı Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu ve Sergisi'nin yedinci ayağı, 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Wow İstanbul Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Forum, dünya genelinden su ve kanalizasyon idareleri ile çeşitli üniversitelerden birçok katılımcıyı ağırladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, açılış konuşmasında su yönetimi konusundaki önemli değişikliklere dikkat çekti. Küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi etmenlerin suyun ulusal ve uluslararası bir önem kazandığını belirten Demir, su yönetimi konusunda paradigmal değişikliklerin yaşandığını ifade etti. Özelleştirme politikalarının bazı ülkelerde tekrar kamulaştırmalara dönüştüğüne vurgu yapan Demir, suyun kontrolü, yer altı sularının korunması ve kayıp kaçak oranlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

1 Litre Su Petrol Fiyatını Yakalayacak

Demir, suyun sadece idarelerin çabalarıyla değil, toplumun bilinçlendirilmesi ile yönetilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Su konusundaki bilinçlendirmenin önemine vurgu yapan Demir, “Geçtiğimiz yüzyılda petrol revaçtaydı ve petrol savaşları yaşandı. Bu yüzyılda petrolün yerini su alacak ve su savaşları yaşanacaktır. Tahminlere göre; 2100 yılında 1 litre su, şimdiki petrol fiyatında olacaktır. Zaten su yoksulu bir ülkede yaşamaktayız. Suyu gözümüz gibi korumamız gerekmektedir” dedi.

Forumda, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ standı büyük ilgi gördü. Su tasarrufu, su kayıp ve kaçakları, su yönetimi, uzaktan okuma teknolojileri, SCADA, Coğrafi Bilgi Sistemi gibi konularda KOSKİ'nin yenilikçi teknolojileri katılımcılarla paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler