Zurnanın usta ismi Başaran'ın cenazesi toprağa verildi

Zurnanın usta ismi Başaran'ın cenazesi toprağa verildi

"Bozkırın tezenesi" olarak anılan bozlak ustası Neşet Ertaş'a yıllarca zurnasıyla eşlik eden ve Kırşehir yöresine ait çaldığı 23 eser TRT arşivine giren zurna ustası Ayvaz Başaran'ın cenazesi, Ertaş'ın kabrinin de bulunduğu Bağbaşı Mezarlığı'nda defnedild

KIRŞEHİR (AA) - "Bozkırın tezenesi" olarak anılan bozlak ustası Neşet Ertaş'a yıllarca zurnasıyla eşlik eden ve Kırşehir yöresine ait çaldığı 23 eser TRT arşivine giren zurna ustası Ayvaz Başaran'ın cenazesi toprağa verildi.

"Zurnanın efsanesi" olarak anılan Başaran'ın cenazesi, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak evinin önünden geçirildikten sonra Ali Çam Camisi avlusuna getirildi. Ailesi cami önünde taziyeleri kabul etti.

Ayvaz Başaran'ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Neşet Ertaş'ın kabrinin de bulunduğu Bağbaşı Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine, Başaran'ın ailesi ve yakınları, kuruluşunda emeği olduğu Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyeleri, Kırıkkale, Ankara ve İzmir'den sanatçılar katıldı.

Başaran, akciğer yetmezliği ve kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :