Zirve Sürücü Kursu, öğrencilere Aşure dağıttı

Zirve Sürücü Kursu, öğrencilere Aşure dağıttı

Zirve Sürücü Kursu tarafından 5 yıldır devam eden ve geleneksel hâle gelen Aşure etkinlikleri bu yıl da tüm hızıyla sürüyor.

Zirve Sürücü Kursu tarafından 5 yıldır devam eden ve geleneksel hâle gelen Aşure etkinlikleri bu yıl da tüm hızıyla sürüyor. Zirve Sürücü Kursu, Aşure etkinlikleri kapsamında, Meram Abdussamet Fazilet Kuzucu İlkokulu’nda düzenlediği Aşure programıyla tüm öğrencilerine ve velilere aşure dağıttı. Kursun Kurucusu Tevfik Dündar, tarafından yapılan etkinliğe Meram Kaymakamı  Resul Çelik, Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Meram Milli Eğitim İlçe Müdürü Dursun Ali Kaban, Tarihi Bedesten Çarşısı Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek, Kapu Cami İmam Hatibi Ünver Güngör, Meram Abdussamet Fazilet Kuzucu İlkokulu Müdürü Numan Saraç, İbrahim Ethem İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Toru, davetliler ve okul öğrencileriyle veliler katıldı. Okul bahçesinde düzenlenen Aşure etkinliğinde Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da marşlarıyla etkinliğe renk kattı. Öğrenciler tarafından da dikkatlice izlenen Mehteran Takımı izleyicilerden tam not aldı.

zirve-surucu-kursu--(1).jpg

MUHARREM AYI BİRLİKTELİK DEMEK

Aşure dağıtımının ardından konuşan Tevfik Dündar, 5 yıldır okullarda aşure etkinliği düzenleyerek geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Muharrem ayı ve Aşure’nin önemine değinen Dündar, Bu günün aynı zamanda birliktelik günü olduğunu da dile getirdi. Dündar, şunları kaydetti: “Aşure gününün ruhunda kardeşlik, birlik, sevgi anlayışı ve hoşgörü vardır. Bu ayda feyiz ve bereket bollaşıyor. Farklı tatların bir arada güzel bir lezzete dönüştüğü gibi, toplumda da farklılıkları ortaya çıkararak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Buna çok ihtiyacımız var”

zirve-surucu-kursu--(4).jpg

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, konuşmasında  Aşure etkinliğini birlik ve beraberlik getirdiği söyledi. Bu geleneğin yaşaması için bu etkinliklerin her zaman devam ettiğini aktaran Altuntaş, Konya’nın bu konuda en duyarlı şehirler arasında olduğunu dile getirdi.

zirve-surucu-kursu--(2).jpg

Okul Müdürü Numan Saraç ise, Aşure etkinliğinin kendi okullarında düzenlenmesinden gurur duyduklarını ifade etti. Zirve Sürücü Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Dündar’a da teşekkür eden Müdür Saraç, öğrencilerin içinde güzel bir etkinliğin ortaya çıktığını söyledi.

Konuşmaların ardından Kapu Cami İmam Hatibi Ünver Güngör hocanın yaptığı duanın ardından aşure dağıtımı yapıldı. Servet R. Çolak – Memleket

zirve-surucu-kursu--(5).jpg

zirve-surucu-kursu--(6).jpg

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler