Zirai ilaçlı ot yiyen keçiler telef oldu

Zirai ilaçlı ot yiyen keçiler telef oldu

Bayramiç'teki bir tarlaya atıldığı öne sürülen zirai ilaçlı otlardan yiyen 31 keçi telef oldu

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, bir tarlaya atıldığı öne sürülen zirai ilacın bulaştığı otlardan yiyen 31 keçi telef oldu.

İddiaya göre, Ramazan Darıcı'nın Sarıdüz köyündeki tarlasında ekili olan soğan, sarımsak ve buğdaylara, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce zehirli zirai ilaç atıldı.

Darıcı'nın akrabası Rahime Özden'e ait küçükbaş hayvan sürüsü ise tarlada zirai ilaçlı otlardan yedi. Sürüdeki 21'i yavru 30 keçi zehirlenerek telef oldu.

Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu tarlada otlayan oğlak ve keçilerin bir süre sonra ağızları köpürerek telef olmaya başladığını söyledi.

Akrabasından tarlaya herhangi bir zirai ilaç atmadığını öğrendiğini, bunun üzerine veteriner hekime başvurduğunu anlatan Rahime Özden, yapılan incelemede hayvanların zehirli ilaç nedeniyle telef olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Özden, tarlada zehirli ilaca maruz kalan bitkilerin dahi kurumaya başladığını ifade ederek, "Bu vicdansızlığı kim, nasıl yapabilir? Ağzı, dili olmayan hayvanları öldürmek nasıl bir vicdansızlıktır? Damızlık oğlaklarım ve keçilerim öldü. Bu hayvanlara güvenerek mandıracıdan süt parası, ot, yem aldım. Bu yükün altından nasıl kalkılır? Bunu yapan kişide hiç mi vicdan yok" diye konuştu.

Rahime Özden, durumu jandarma ekiplerine bildirip, şikayetçi olduğunu da kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :