Ziraat'ten reel sektöre 100 milyon avro kaynak

Ziraat'ten reel sektöre 100 milyon avro kaynak

Ziraat Bankası ile AYB arasında 3 yılı geri ödemesiz 8 yıl vadeli toplam 200 milyon avroluk kaynağın 100 milyon avroluk ikinci dilimi için kredi anlaşması imzalandı- Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Kuru:- "Ziraat Bankasının 2010 yılından bugüne kada

ANKARA (AA) - Ziraat Bankası ile Avrupa Yatırım Bankası (AYB) arasında 3 yılı geri ödemesiz 8 yıl vadeli toplam 200 milyon avroluk kaynağın 100 milyon avroluk ikinci dilimi için kredi anlaşması imzaladı.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, girişimci KOBİ'lerin ve daha büyük ölçekli firmaların finansmanı için AYB ile 3 yılı geri ödemesiz 8 yıl vadeli toplam 200 milyon avroluk kaynağın 100 milyon avroluk ikinci dilimi için kredi anlaşması imzalandığı, bu anlaşmayla 2012'den bu yana Ziraat Bankasının AYB'den sağladığı yurt dışı kaynak tutarının 600 milyon avroya ulaştığı belirtildi.

Yeni kaynağın, 250'den az çalışanı bulunan girişimci KOBİ'lerin ve bin 500’den az çalışanı bulunan büyük işletmelerin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı için kullandırılacağı ve girişimci KOBİ'lere ayrılan kısmının en az yüzde 15’inin Kalkınmada Öncelikli Yörelerdeki (KÖY) işletmelere aktarılacağı kaydedildi. Ziraat Bankası-AYB arasındaki bu kredi anlaşmasıyla reel sektörün uzun vadeli kaynak ihtiyaçlarını uygun maliyetle karşılamaya ve yurt dışı borçlanma imkanlarını artırmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, anlaşmanın Ziraat Bankası-AYB arasında son 4 yılda imzalanan 6'ncı kredi anlaşması olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, kredinin Türkiye'deki işletmelerin uzun vadeli kredi ihtiyaçları karşılanmasına, kaynağın KÖY'lere ayrılan kısmıyla bu bölgelerin gelişmesine verilen desteğin sürdürülmesine, ayrıca bölgesel gelişmişlik farklarının ve finansmana erişim güçlüklerinin ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Kuru, "Türkiye’de 400'ün üzerinde ilçe ve beldede tek banka olarak hizmet veren Ziraat Bankası, yurt dışından temin ettiği uzun vadeli kaynakları, ülkenin her köşesindeki müşterilerine kısa sürede ulaştırabilme avantajını kullanarak ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Ziraat Bankasının 2010 yılından bugüne kadar imzaladığı anlaşmalar yoluyla uluslararası finans kuruluşlarından başta KOBİ’ler olmak üzere ülkemiz firmalarına sağladığı uzun vadeli kredilerin toplam tutarı ise 2 milyar dolara yaklaşmıştır. Ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesine ve istihdamın artırılmasına katkı sağlayan girişimcilerin büyümesi ve finansman yapılarının güçlenmesi için uygun vade, maliyet ve geri ödeme koşullarına sahip kaynaklara ulaşma kabiliyetini artıran Ziraat Bankası, hedefleriyle uyumlu bu tür kredilerin temini çalışmalarını sürdürmektedir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :