Ziraat Türkiye Kupası'nın formatı değişiyor

Ziraat Türkiye Kupası'nın formatı değişiyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu kura çekiminde, Türkiye Kupası'nın formatını değiştireceklerini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu kura çekiminde önemli açıklamalarda bulundu. Kura çekimine TFF yönetim kurulu üyeleri ve kulüp temsilcileri de katıldı.

Başkan Büyükekşi, konuşmasında Türk futbolunun marka değerini yükseltme hedefine vurgu yaparak, "Ziraat Türkiye Kupası, 62 yıldır devam eden bir gelenek ve Türk futbolunun en değerli markalarından biri. Bu sezon 28 bölgeden 164 takımın katılımıyla başlayan elemelerde, Avrupa kupalarına katılan büyük takımlarla birlikte 32 takımın mücadele edeceği bir noktaya geldik" dedi.

Başkan Büyükekşi, Türkiye Kupası'nın hem finansal olarak katkı sağlayan bir turnuva olduğunu hem de alt lig takımlarının üst lig takımlarını yenebileceği bir platform olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye Kupası ve Süper Lig formatlarıyla ilgili yeni bir çalışma içinde olduklarını ve yakın zamanda bu konuda detayları paylaşacaklarını söyledi.

Ayrıca, Türkiye'nin Cumhuriyetin 100. kuruluş yılında dünya sahnesine çıkacak önemli bir etkinliği de hatırlatan Başkan, "29 Aralık’ta Riyad’da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Turkcell Süper Kupa maçıyla, Türkiye'nin dışında ilk olarak yurt dışından tüm dünyaya duyuracağız. Bu, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü özel kılacak bir anı olacak" şeklinde konuştu.

Son olarak, Başkan Büyükekşi, Avrupa - Akdeniz Mükemmeliyet Ödülleri'nde TFF başkanı olarak ödüle layık görüldüğünü ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye-İtalya ortaklığında düzenlenmesi hakkı elde etmeleri nedeniyle bu ödülü aldığını ifade etti. Ayrıca, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella'nın da ödüle layık görüldüğünü ve milli takımın EURO 2024 grubunda lider olarak yer aldığını belirterek, "Almanya'da 2024 Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak için çalışıyoruz. Tüm dünyada yaşayan vatandaşlarımıza da başarı hediye etmek ve gururlandırmak istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.