Zincir marketlerden peş peşe indirim açıklaması

Zincir marketlerden peş peşe indirim açıklaması

Enflasyonu bahanesi ile fiyat artışlarına giden zincir marketler şimdi de indirim ve fiyat sabitleme yarışına girdi. ŞOK Marketler’in 1000 üründe fiyatları sabitlemesinin ardından, Migros ve CarrefourSA'dan da kampanya açıklamaları geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yapılan indirimler, son günlerde vatandaşın girmekten çekindiği zincir marketlere de örnek oldu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçen hafta, en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelmişti. Muş, marketlere etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunmuştu. Bunun ardından Şok, Migros ve CarrefourSA peş peşe indirim ve fiyat sabitleme kampanyaları yapmaya başladı.

Uyarılar etkisini gösterdi. Müşteriler, ocak ayında zam görmeden alışveriş yapabilecek

MARKETLER BİNLERCE ÜRÜNÜN FİYATINI DÜZENLENDİ

İlk önce ŞOK Marketler, 1000 üründe fiyatları sabitlerken, ardından Migros, 3 binden fazla üründe sürekli indirim uygulama ve 419 temel ihtiyaç ürününde fiyatları sabit tutma kararı aldı. CarrefourSA ise 20 bin üründe yüzde 40’a varan indirim uygulaması başlattı.

Marketlerde fiyatların belli periyotlarda sabit tutulması, son dönemde birçok Avrupa ülkesinde de oldukça yaygın bir uygulama haline geldi.

Türkiye'de bazı zincir marketler, indirimleri sosyal medya üzerinden ilan etti.

ŞOK MARKETLER 1000 ÜRÜNDE FİYATI SABİTLEDİ

Şok Marketler, undan makarnaya, bakliyattan yağa, meyve-sebzeden deterjana belirlenen 1000 üründe fiyatları Ocak ayı sonuna kadar sabitleyeceğini duyurarak hükümetin mücadelesinde önemi bir katkı sundu.

MİGROS 419 ÜRÜNDE SABİTLEMEYE GİTTİ

Ocak ayı boyunca un, yağ, çay, şeker, bakliyat, deterjan, çocuk bezi gibi en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyat sabitlemesine giden şirket, aynı zamanda 3 binden fazla markalı üründe ise sürekli indirim yapıyor. Migros, ayrıca 23 farklı gruptaki tüm ürünleri kapsayacak şekilde 20 bine yakın üründe özel olarak yüzde 25'den yüzde 50'ye varan indirimler sunuyor.

CARREFOURSA'DAN YÜZDE 40'A VARAN İNDİRİM

CarrefourSA ise 20 bin üründe yüzde 40'a varan indirim uygulaması başlattı. Yapılan açıklamada, "85 milyon için doğrusu CarrefourSA'da. Ocak ayı boyunca 20.000 üründe %20'den %40'a varan indirim!" ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.