Zincir marketler kaçta kapanıyor? Tam kapanmada durum ne olacak?

Zincir marketler kaçta kapanıyor? Tam kapanmada durum ne olacak?

Kısıtlamalarla geçen pandemide vatandaşlar sık sık 'Marketler kaçta kapanıyor?' sorusunun cevabını araştırıyor. BİM, A101, ŞOK gibi zincir marketler hafta içi ve hafta sonu kaçta açılıyor, kapanıyor.. İşte detaylar

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgeye market ve bakkalların çalışma saatleri değişmişti. Kafası karışan vatandaşlar marketlerin ne zamana kadar açık olduğunu, marketlerin saat kaçta açılacağını sık sık araştırıyor.

Türkiye'de marketler kaça kadar açık? Hafta içi marketler saat kaçta kapanıyor? Ramazanda alınan ek tedbirler kapsamında marketlerin çalışma saatleri değiştirilmişti. İçişleri Bakanlığının yeni genelgesine göre ülke genelinde yaygın olarak kullanılan BİM, A101, ŞOK gibi zincir marketler  ile Adese, Çelikkayalar gibi yerel market zincirleri saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

İşte market çalışma saatleri:

Zincir marketlerin çalışma saatlerinde de değişikliğe gidildi. 

Ülke genelindeki zincir marketler ise saat 10.00’da açılıyor. BİM, A101, ŞOK, Migros ve Carrefour gibi yurt genelinde birçok şubesi bulunan zincir marketlerin çalışma saatleri hafta içi saat 10:00-17:00 olarak belirlendi. Bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler de saat 10:00 - 17:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edebilecek.

Marketler hafta sonu kaçta kapanıyor?

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebiliyor. Engelli vatandaşlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebiliyor.

26 Nisan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 17 günlük tam kapanma kararına göre ise zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.

10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacak

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.