Zihinsel engelli gencin elleri bağlanıp darbedildiği iddiası

Zihinsel engelli gencin elleri bağlanıp darbedildiği iddiası

Burdur Valiliği:"Müracaat ile ilgili valiliğimiz tarafından gerekli inceleme yapılmış olup, konunun daha detaylı bir şekilde incelenmesi amacıyla valiliğimizce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından müfettiş talebinde bulunulmuştur. Ayrıca, Bucak Cumhur

BURDUR (AA) - Burdur'un Bucak ilçesinde, özel bir engelli bakım merkezinde kalan bir gencin darbedildiği iddiasıyla ilgili Burdur Valiliğince Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından müfettiş talebinde bulunulduğu ve Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Ailesi, ilçede faaliyet gösteren özel engelli merkezinde kalan zihinsel engelli Hasan Yalvaç'ı (26) Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiklerinde, çocuklarının gözünde ve vücudunda morluklar olduğunu fark etti.

Engelli gencin görüntülerini sosyal medyadan paylaşan aile, Bucak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Engelli gencin amcası İsmail Yalvaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğenini kolları arkadan bağlanmış, gözü ve vücudu morarmış şekilde bulduklarını iddia etti.

Yalvaç, "Bu çocuk niye böyle oldu' diye sorduklarında, "Merdivenden düştü" cevabını aldıklarını belirten Yalvaç, "Kamera kayıtları yok. Hastane raporu yok. Sadece çocuk hastaneye kaşı patladığı için gitmiş. Rapor alınmamış. Sonra çocuğu biz hastaneye götürdük ve çenesinde 7 kırık tespit edildi. Gözü kan toplamış, kaşı patlamış, vücudunda morluklar var." dedi.

- Merkezin müdürü iddiaları reddetti

Merkezin kurucu müdürü Sefa Pamuk ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Herhangi bir kastın, darbedilmenin olmadığını öne süren Pamuk, olayın savcılığa intikal ettiğini kaydetti.

Kimin suçlu olduğunun hukuki süreçle ortaya çıkacağını ifade eden Sefa Pamuk, şöyle devam etti:

"Bunlar yalan haberler. Bununla ilgili gerekli işlemleri başlatmış bulunmaktayız. Sonuca bakıp göreceğiz. Arefe günü merdivenden düştü. Anında müdahalemizi yaptık, hastaneye götürdük. Raporlar mevcut zaten. Annesi, babası bayramın 3'üncü günü ziyarete gelmişler. 'Kesinlikle bu düşme değil' demişler. 'Düşme değilse yargısı, hakimi, savcısı var. Gidersiniz kontrolünü yaptırırsınız. Kim suçluysa cezasını çeker' dedik ama bizi dinlemediler. Sosyal medyada paylaşım yaptılar. İddialar tamamen asılsız ve yalan. Zaten sonucunu da hukuk sürecinde göreceğiz. Kendimizden, yaptığımız işten eminiz, bu konuyla alakalı sıkıntımız yok. Sonuçta da göreceğiz."

- Müfettiş istendi, adli işlem başlatıldı

Konuyla ilgili Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise engelli gencin yakını Seraceddin Yalvaç'ın önceki gün valiliğe dilekçeyle müracaat ettiği belirtildi.

Yalvaç'ın, Bucak ilçesinde faaliyetini sürdüren özel bir engelli bakım merkezinde kalan zihinsel engelli çocuğunun darbedildiğine dair şikayette bulunduğuna işaret edilen açıklamada, "Müracaat ile ilgili valiliğimiz tarafından gerekli inceleme yapılmış olup, konunun daha detaylı bir şekilde incelenmesi amacıyla valiliğimizce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından müfettiş talebinde bulunulmuştur. Ayrıca Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili adli işlem başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :