Zeytinyağında tüketimi artırma çalışmaları

Zeytinyağında tüketimi artırma çalışmaları

ZZTK Başkanı Gündeş:- "Zeytinyağı üreticisi ülkeler arasında en düşük zeytinyağı tüketen ülkeyiz. Bu olumsuz tabloyu değiştirmek istiyoruz"

İZMİR (AA) - Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, Türkiye'nin zeytinyağı üreticileri içinde en düşük zeytinyağı tüketen ülke olduğunu, bu tabloyu değiştirmek istediklerini bildirdi.

Gündeş, yaptığı yazılı açıklamada, "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında en son Muğla'nın Marmaris ilçesinde tadım etkinliği düzenlendiklerini belirtti.

İlk iki etkinliklerini 2016'da EXPO Antalya Fuarı’nda gerçekleştirdiklerini bildiren Gündeş, şunları kaydetti:

"EXPO Antalya Fuarı’nda düzenlediğimiz tadım aktivitelerimizin aldığı olumlu dönüşler ve talepler çerçevesinde, etkinliklerimizin üçüncü ayağını Aydın Ticaret Borsası ve Ayvalık Ticaret Odası’nın da katkılarıyla Marmaris’te gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın çok büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, halkımızı kaliteli zeytinyağı ve zeytinyağının faydaları hakkında bilgilendirirken, yurt dışından gelen ziyaretçilere ise Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapıyoruz. Türkiye’de kişi başı 2 kilogramın altında olan zeytinyağı tüketimini 5 kilograma çıkarmayı hedefliyoruz. Zeytinyağı üreticisi ülkeler arasında en düşük zeytinyağı tüketen ülkeyiz. Bu olumsuz tabloyu değiştirmek istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :