Zeytinburnu Belediyesi Frankfurt Kitap Fuarı'na katıldı

Zeytinburnu Belediyesi Frankfurt Kitap Fuarı'na katıldı

Belediye Başkan Yardımcısı İskenderoğlu: - "Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları'nın İngilizce çevirilerinin olmasını arzu ediyoruz"- "Fuar bize büyük bir ufuk açtı, Zeytinburnu Belediyesi yayınlarının dünya literatüründe de yer almasını arzu ediyoruz.

FRANKFURT (AA) - SALİHA ÖZDEMİR - Zeytinburnu Belediyesi, Frankfurt Kitap Fuarı'na Türkiye'den katılan ilk yerel yönetim oldu.

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda, Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları'nı uluslararası yayıncılarla buluşturduklarını belirterek, fuara, Türkiye'den ilk kez katılan yerel yönetim olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Yayınlarının 2014'te Türkiye Yazarlar Birliğinden "Yılın En İyi Kamu Yayıncısı" ödülü aldığını hatırlatan İskenderoğlu, fuara katılarak bütün yerel yönetimlere örnek olmak istediklerini vurguladı.

İskenderoğlu, Belediye Başkanı Murat Aydın'ın isteğiyle Frankfurt Kitap Fuarı'na geldiklerini ifade ederek, "Bütün eserlerimizi sergileme fırsatı bulduğumuz için burayı çok önemli bir etkinlik olarak görüyoruz." dedi.

Yayınları arasında "Surların Öte Yanı: Zeytinburnu" eserinin İngilizce çevirisi bulunduğuna dikkati çeken İskenderoğlu, şöyle devam etti:

"Zeytinburnu Yayınları'nın İngilizce çevirilerinin olmasını arzu ediyoruz. Fuar bize büyük bir ufuk açtı, çünkü Zeytinburnu Belediyesi yayınlarının dünya literatüründe de yer almasını arzu ediyoruz. Bu bağlamda çeviri tekliflerine açığız. Farklı projeler yapmayı da hedefliyoruz. Burada olmamızın en büyük hedeflerinden birisi de eserlerimizin İngilizceye tercüme edilmesini sağlamak. Fuar aynı zamanda telif anlaşmalarının yapıldığı önemli bir fuar olduğu için biz de bu fırsatı değerlendirmek istedik."

Erdem İskenderoğlu, fuarda gördükleri ilgiden memnun olduklarını vurgulayarak, ziyaretçilerin en çok "Tıbbi Bitkiler" kitabına ilgi gösterdiklerini kaydetti.

- "Dünya literatüründe yer almayı hedefliyoruz"

Uluslararası yayıncıların da yayımları incelediğini aktaran İskenderoğlu, "Fuarda daha çok randevulu sistemle çalışılıyor. İnsanlar eserleri bilerek geliyor ve anlaşmalarını sunuyor. Bu bizim ilk tecrübemiz, önümüzdeki yıllarda biz de bu yöntemi kullanarak fuara katılmaya devam etme düşüncesindeyiz. Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları olarak dünya literatürde yer almayı hedefliyoruz." diye konuştu.

İskenderoğlu, kitapları arasında sadece Zeytinburnu konulu eserler olmadığını aktararak, şunları söyledi:

"Bizim sadece Zeytinburnu konulu yayınlarımız yok. Zeytinburnu Belediyesi olarak Türkiye'nin kültür sanat hayatının önemli noktalarına dair gerçekleştirdiğimiz ve büyük ilgi görmüş sempozyumlardan hazırladığımız yayınlar da yer alıyor. Mesela Türkiye'de İslamcılık Düşüncesi ve Hareketi Sempozyumu sonrası hazırladığımız kitap, Türkiye'de çok ilgi görmüştü, dünyadan da birçok akademisyen bu kitabı bizden istemişti, biz de kendilerine ulaştırmıştık. Bu tarz eserlerimizle de fuardayız."

Belediye olarak Necip Fazıl Kısakürek, 100. Yılında Çanakkale, Bitkilerle Tedavi, Uluslararası Göç ve Kadın, Mehmet Akif Ersoy gibi birçok sempozyum düzenledikleri bilgisini veren İskenderoğlu, bütün sempozyumları kitaplaştırarak okuyucuyla buluşturduklarını açıkladı.

Frankfurt Kitap Fuarı, 23 Ekim'de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :