"Zeytin Dalı Harekatı'nın yapılması elzemdir"

"Zeytin Dalı Harekatı'nın yapılması elzemdir"

Bingöl'deki kanaat önderleri, TSK'nin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi- Emekli imam Sevinç:- "Türkiye'nin oraya girmesinin tek sebebi terör olayları ve oradaki mazlum halkın kurtulmasıdır. Geleceğimizin garanti altına alınması için

BİNGÖL (AA) - ABDULLAH ÇELİK - Bingöl'deki kanaat önderleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyor.

Kanaat önderi emekli imam Nurettin Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın kesinlikle Kürt halkına yönelik yapılmadığını söyledi.

Afrin'e yapılan harekatın sebebinin Avrupa ülkeleri ve ABD olduğunu ifade eden Sevinç, şöyle konuştu:

"Oraya yüksek meblağda silah yığıldı. 4-5 bin tır silah. Türkiye mecbur kaldı. Sınırlara herhangi bir saldırı olduğu zaman kendini savunma hakkı doğar. Türkiye'nin, kimsenin toprağında gözü yoktur. Bir ay içinde ülkemize 94 roket hedefsiz atıldı. Bu insani değil, İslami hiç değil. Türkiye'nin oraya girmesinin tek sebebi terör olayları ve oradaki mazlum halkın kurtulmasıdır. Geleceğimizin garanti altına alınması için sınırlarımız korunmalıdır."

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığına dikkati çeken Sevinç, herkesin, artık olup bitenin farkında olduğunu dile getirdi.

- "Kendimizi, sınırlarımızı korumamız gerekiyor"

Eski Bingöl Belediye Başkanı Bedri Tuğ ise Zeytin Dalı Harekatı'nı "nefsi müdafaa" olarak değerlendirdi.

Tuğ, Irak ve Suriye'de oynanan oyunu Türkiye'de de sahneye koymak isteyen dış mihraklara karşı Türkiye'nin sınırlarını, huzurunu korumak mecburiyetinde olduğunu vurguladı.

"Dış mihraklar bizi bölmek istiyorlar. Sınırlarımızı korumamız gerekiyor. Sınırlarımıza müdahale edilmek isteniyor, insanlarımız üzerinde oyunlar oynanıyor. Sınırlarımızı korumak mecburiyetindeyiz. Bu yüzden Zeytin Dalı Harekatı'nın yapılması elzemdir." ifadelerini kullanan Tuğ, harekatı desteklediğini sözlerine ekledi.

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Mehmet Evran, harekatın Kürt halkına karşı değil, sınırların korunmasına yönelik yapıldığını aktardı.

Evran, "Hükümetimiz tarafından sınırlarımızın korunması için Afrin'e yapılan harekatı destekliyoruz. Harekatın sonuna kadar da arkasındayız. Harekat sınırlarımızı korumaya yöneliktir. Terör örgütlerinin temizlenip oradaki halkın huzur içinde yaşayabilmesi içindir. Kesinlikle Kürt halkına yönelik değildir." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :