"Zeytin Dalı Harekatı"na Türk bayraklı destek

"Zeytin Dalı Harekatı"na Türk bayraklı destek

Isparta'da, harekata destek amacıyla kentin cadde ve sokaklarına Türk bayrakları asıldı

ISPARTA (AA) - Isparta Belediyesi, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral için kentin cadde ve sokaklarını Türk Bayrakları ile donattı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afrin'deki harekatın başarıyla yol aldığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine moral desteği için bayrak kampanyası başlattıklarını ifade eden Günaydın, şehrin bütün cadde ve sokaklarına Türk bayrağı asıldığını kaydetti.

Isparta'nın kırmızı beyaz haline geldiğini aktaran Günaydın, "Kahraman Türk askerinin başarısına moral kaynağı olsun diye bu kampanyayı devam ettiriyoruz. Acil bir şekilde tüm halkımızın bunu desteklemesini istiyorum. Bunun Türk askerine moral olacağını düşünüyorum. Bütün Türkiye'de bayrak asılması gerekiyor. Bayrak bizim kanımız, canımız, her şeyimiz. Biz ne yaparsak vatan ve bayrak için yapıyoruz. Şuan vatan meselesi ise bu canımız, kanımız olan bayraklar asılmalı ve dalgalar halinde esmelidir." dedi.

Günaydın, düşman maşalarının ve köklerinin bitinceye kadar bayrakların asılması gerektiğini belirterek, belediye olarak vatandaşlara Türk bayrağı dağıtacaklarını da bildirdi.

Türk devletinin, devletler arasındaki itibarının çok yüksek olduğunu dile getiren Günaydın, şöyle devam etti:

"Bu savaş memleketimize ve milletimize büyük çapta hayır ve başarı getirecektir. Onun için bu PKK'nın sonuna kadar, tabi PYD ve çeşitli süslemelerle isimleri var ama bunların ana kökü PKK'dır. Onun için bu PKK kökünden bitirilmelidir. Türk milleti ayağa kalkmıştır. Milletimiz çok sabırlıdır. Bu sabrın üzerinde hiçbir millette bu kadar sabır yoktur. Sabır, sabır, sabır. Sonradan da ayağa kalktığında da kimse Türk milletini durduramaz. Şu andaki bu bayrak asmalar PKK'nın yok oluşu anlamındadır. Bitişi anlamındadır. Onun için önemli buluyorum."

Günaydın, askerlerin burunları kanamadan büyük zafere ulaşması için dua ettiğini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :