Zeytin Dalı Harekatına destek

Zeytin Dalı Harekatına destek

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Satıoğlu: - "Tarihi şan ve şerefle dolu ordumuzun Afrin'den de milletimizin göğsünü kabartarak döneceğini biliyoruz"

KASTAMONU (AA) - Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Tarihi şan ve şerefle dolu ordumuzun Afrin'den de milletimizin göğsünü kabartarak döneceğini biliyoruz." dedi.

Satıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit aileleri ve yakınları olarak her zaman devletin yanında olduklarını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Afrin'de yürütülen harekatı da desteklediklerini belirten Satıoğlu, "Bu operasyonu Çanakkale ve milli mücadele ile aynı görüyoruz. O dönem nasıl ordumuz yedi düvele karşı savaştıysa bugün de Afrin'de isimleri farklı ama amaçları aynı olan terör örgütlerine karşı mücadele veriyoruz. Devletimizin terörle mücadeledeki kararlı tutumunu destekliyoruz. Tarihi şan ve şerefle dolu ordumuzun Afrin'den de milletimizin göğsünü kabartarak döneceğini biliyoruz." diye konuştu.

Türk Tabipleri Birliğinin açıklamalarına tepki gösteren Satıoğlu, şunları kaydetti:

"Son dönemde kendisini aydın olarak ifade eden bazı gruplarla Türk Tabipleri Birliği tarafından birtakım açıklamalar yapılıyor. Tüm doktorlarımızın aynı düşüncede olmadığını biliyoruz. Operasyonu savaş olarak nitelendirenlerin aslında devletimizi, milletimizi hedef aldığını da biliyoruz. Bu noktada onları kınıyoruz. Afrin'deki terör örgütleri gibi Türkiye'nin içindeki ihanet şebekelerinin açıklamaları, devletimiz ve milletimizin bölünmesine yönelik saldırılardır. Bunların gerekli cezaya çarptırılmasını istiyoruz."

Satıoğlu, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini vurgulayarak, şehit aileleri ve gaziler olarak ne zaman ihtiyaç duyulursa devletin yanında olacaklarını ifade etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkan Vekili Hüseyin Mahmutoğlu da gaziler olarak Zeytin Dalı Harekatı'nı canıgönülden desteklediklerini belirterek, "Türkiye, birçok badire atlattı. Millet olarak Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da büyük badireler atlattık. Bizi haritadan silmeye çalışanlara karşı milletçe ülkemizi koruduk. Sınırlarımıza konuşlanmaya çalışan terör örgütlerinin hakkından da geleceğiz. Kıbrıs gazileri olarak 65 yaşındayız ama terör örgütlerinin hakkından gelebilecek güçteyiz." görüşünü paylaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :