Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Yozgat'ta muhtar maaşını, bir çiftçi de 3 bin lirasını Mehmetçik Vakfına bağışladı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Alemdar köyü muhtarı Cevdet Ortak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla operasyon bitene kadarki maaşını, 79 yaşındaki çiftçi Ali Yıldırım da 3 bin lirasını Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ı ziyaret eden Ortak, muhtarlık maaşını Mehmetçik Vakfına bağışladığına dair dilekçeyi verdi, Yıldırım da 3 bin liralık bağış makbuzunu Vali Yurtnaç'a teslim etti.

Bağışlarından ve verdikleri desteklerden dolayı Ortak ve Yıldırım'a teşekkür eden Vali Yurtanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin son hızıyla devam ettiğini söyledi.

Terörle mücadeledeki amacın, ülkenin birlik ve bütünlüğünü sağlamak olduğunu vurgulayan Yurtnaç, "Kahraman ordumuz on günden beri Afrin'de harekata katılıyor. Ordu kahramansa halk da kahraman, halk da kadirşinastır. Ali amcamız, Yenipazar beldemizden, muhtarımız da merkez Alemdar köyünden bizim hiçbir yönlendirmemiz olmadan maaşlarını, cebindeki maaşlarını Mehmetçik Vakfına bağışladı." dedi.

Yurtnaç, "Bu ülkenin güzel insanları devletine, milletine sahip çıkmaktadır, bu da bizim için gurur vericidir." diye konuştu.

Muhtarlık maaşını bağışlayan Ortak da Türk ordusunun terör belasının üstesinden geleceğini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere dua etmekten başka şeyler yapmak istediğini dile getiren Ortak, "Kabul edilirse çok memnun olacağım. Muhtarlık maaşımı Afrin operasyonu bitinceye kadar oraya bağışlıyorum. Türk milleti olarak dua ediyoruz. Tek değer vereceğimiz bir şey varsa o da vatandır. Ülkemizin, milletimizin, bu devletin sorumlusunun yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Her şey vatan için." ifadelerini kullandı.

Mehmetçi Vakfı'na 3 bin lira bağışlayan çiftçi Yıldırım da "Çok mutluyum, bu vatan bizim vatanımız, bu devlet bizim devletimiz, bu vatan için canımı da veririm, paramı da veririm." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :