Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

Gaziantep ve Adıyaman'da bazı vatandaşlar, TSK'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için gönüllü askerlik başvurusu yaptı

ADIYAMAN (AA) - Gaziantep ve Adıyaman'da bazı vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde, yaklaşık 300 kişi, TSK Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Kentin farklı noktalarında toplanarak Çelikhan Kaymakamlığı önüne gelen vatandaşlar, yoğunluğa neden oldu.

Kaymakam Mustafa İkbal Eşki, gazetecilere yaptığı açıklamda 300 kişinin askere alınmak için başvurduğunu söyledi.

Çelikhan halkının her daim devletinin ve milletinin yanında olduğunu anlatan Eşki, oluşan hassasiyet sonucu kendilerine başvuran kişilerin dilekçelerinin inceleneceğini kaydetti.

- Gaziantep'teki başvurular

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

İslahiye Askerlik Şubesine evraklarını temsil eden grup adına açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Macit, Türk ordusunun yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını dile getirdi.

Yeniden gazi ve şehit olmak için hazır olduklarını ifade eden Macit, ellerinden geldiğinde Mehmetçiğin arkasında duracaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :