Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

Atatürk Üniversitesi Senatosu:- "Ülkemizin, güney sınırında maruz kaldığı sorunlar karşısında varlığını devam ettirmesi konusundaki onurlu tutumunu tüm varlığımızla destekliyoruz"

ERZURUM (AA) - Erzurum Atatürk Üniversitesi Senatosu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki başlatılan Zeytin Dalı Harekatına destek verdi.

Atatürk Üniversitesi Senatosundan yapılan yazılı açıklamada, senatonun aldığı karar ile TSK'nin Afrin'deki harekatına destek verdiği belirtilerek, harekatın, Türkiye'nin sınır güvenliği ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak amacıyla başlatıldığına işaret edildi.

Harekat sayesinde terör devletine izin verilmeyeceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şanlı ordumuz, Afrin halkıyla aramızdaki tarihi dostluk ilişkisine atıf olan Zeytin Dalı Harekatı ile sergilediği özgün mücadeleyi tüm dünyaya göstermiştir. Terörün bu bölgede bitirilmesiyle sadece bölgesel değil küresel güvenliğin sağlanması için bu harekatın başarıyla sürdürülmesinin sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin güney sınırında maruz kaldığı sorunlar karşısında varlığını devam ettirmesi konusundaki onurlu tutumunu tüm varlığımızla destekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler