Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Aylar:- "(Milletvekillerine Zeytin Dalı karşıtı mektup gönderilmesi) "Barış ve diyalog istiyorsanız, 'analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın' diyorsanız şayet, yeriniz millete kurşun sıkıp, Türkiye'

ANKARA (AA) - Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, "Zeytin Dalı Harekatı"na karşı çıkan bazı isimler tarafından milletvekillerine gönderilen mektuba ilişkin, "Barış ve diyalog istiyorsanız, 'analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın' diyorsanız şayet, yeriniz millete kurşun sıkıp, Türkiye'nin topraklarına göz diken bölücülerin yanı değil askerimize kurşun sıkanlara acıyıp, 'onlara kıymayın' demek yerine vatan için can veren şehitlerin analarının yanına gidin, kenetlenin." ifadelerini kullandı.

Aylar, yaptığı yazılı açıklamada, "Mehmetçik Afrin'de beka mücadelesi verirken bazı hainler yine iş başında" ifadesine yer verdi.

Daha önce "Barış için akademisyenler" adı altında yayımlanan bildiriye imza atanların bu kez Afrin'deki harekattan rahatsız olduğunu bildiren Aylar, milletvekillerine gönderilen mektupla, FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ gibi terör örgütlerine sessiz kalan, zaman zaman da bu örgütlerin sırtını sıvazlayanların Mehmetçik'in verdiği vatan savunmasına karşı terörle diyalog çağrısı yaptığı değerlendirmesinde bulundu.

Devletin hainlere karşı harekete geçtiği dönemlerde bu mektuba imza atan isimlerin teröristlere destek çıktığını öne süren Aylar, şunları kaydetti:

"Barış ve diyalog istiyorsanız, 'analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın' diyorsanız şayet, yeriniz millete kurşun sıkıp, Türkiye'nin topraklarına göz diken bölücülerin yanı değil askerimize kurşun sıkanlara acıyıp, 'onlara kıymayın' demek yerine vatan için can veren şehitlerin analarının yanına gidin, kenetlenin. Barış, ortak paydamız vatan için bir ve beraber olduğumuz zaman gelecektir. Bu millete bu kadarını borçlusunuz. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı olarak sizi vatandaş ve milleten yana olmaya, ihanetten vazgeçmeye davet ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :