Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

Gümüşhane'de bazı STK'lerin yetkilileri harekata desteklerini belirtmek amacıyla İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de bazı sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, İl Jandarma Komutanlığında Albay Cezayir Danışan tarafından karşılandı.

Ziyarette GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Danışan'a operasyona verdikleri desteğin simgesi olarak Türk bayrağı ve pestil-köme hediye etti.

İl Jandarma Komutanı Danışan, yürütülen operasyonda Mehmetçik'in muzaffer olacağına inancını dile getirerek hediye edilen Türk bayrağını öperek teslim aldı.

Ziyarette STK'ler adına konuşan Akçay, Türkiye'nin, sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için operasyona başladığına işaret ederek, "Bizler ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz." dedi.

Vatandaşları, özellikle sosyal medyada oluşturulabilecek bilgi kirliliği ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet eden Akçay, şunları söyledi:

"Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aynı medeniyetin, kültürün, inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz. Gümüşhane sivil toplumu ve iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Allah, Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın."

-Gümüşhane Üniversitesinden harekata destek

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ülkenin tek vücut olduğuna işaret etti.

Harekatın dost ve kardeş bölge halkını söz konusu unsurların baskı ve zulmünden kurtarmak için yapıldığına değinen Zeybek, şunları kaydetti:

"Bölgede barış ve huzurun kalıcı hale getirilmesi için başlatılan bu harekatı tüm kalbimle destekliyorum. Bu uğurda canlarını hiçe sayarak, vatan savunmasında bulunan kahraman Mehmetçiklerimize de bu mücadelede üstün başarılar diliyorum. Allah kendilerinin yar ve yardımcıları olsun. Bölgeye huzurun ve barışın en kısa sürede gelmesini temenni ediyorum.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :