Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara 44 bin bayrak dağıtıldı- Belediye Başkanı Çakır: - "Biz ne kadar birlik olursak ülkemiz, geleceğimiz, vatanımız adına o kadar daha güçlü olacağız. Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz etrafında kenetleneceğiz

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla vatandaşlara 44 bin Türk bayrağı dağıtıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na Malatya'dan Türk bayraklarıyla destek verildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, kent merkezindeki Soykan Parkı önünde vatandaşlar ile çevredeki esnafa Türk bayrağı dağıttı.

Çakır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

Halkın sahiplendiği davaları olduğunu belirten Çakır, "Bu dava Türkiye'nin kalkınma, gelişme ve terörden arınma davasıdır. 15 Temmuz'u Malatya'da da yaşadık. Kentte bayrağına, devletine, vatanına sahip çıkma bilinci son derece yüksek. Askerimiz Suriye'ye girdiği günden itibaren vatandaşlarımızın ne kadar duyarlı olduğunu gördük. Bizden ciddi manada bayrak talebi vardı. Bu kapsamda bayrak dağıtma kararı aldık. 44 bin bayrağımızı vatandaşlarımıza dağıtalım istedik." dedi.

Çakır, Türkiye'nin son dönemlerde terörle mücadelede ciddi başarı sağladığına dikkati çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu anda da Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımızın talimatlarıyla ordumuz Suriye'de. Suriye'den ülkemize yapılan saldırıları biliyorduk. Onlarca eylem yapıldı, şehit verildi. Terörü yerinde kurutmak amacıyla askerimiz şu an Suriye'de. Onlar için dua edeceğiz ama bu bilincin oluşması için de bayraklarımızla balkonlarımızı, binalarımızı süsleyeceğiz. Önceki geceden itibaren tüm ana caddeleri bayraklarla süsledik. Birlik zamanı. Biz ne kadar birlik olursak ülkemiz, geleceğimiz, vatanımız adına o kadar daha güçlü olacağız. Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz etrafında kenetleneceğiz. Görüşü ne olursa olsun, bu dava vatan, bayrak davası. Hep birlikte, güçlü olacağız inşallah."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :