Zehirlenen iki köpek çevredekilerin duyarlılığı sayesinde kurtuldu

Zehirlenen iki köpek çevredekilerin duyarlılığı sayesinde kurtuldu

Hatay'ın Arsuz ilçesinde zehirlendiği belirlenen 3 sokak köpeğinden ikisi çevredekilerin haber vermesi üzerine veteriner ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı

HATAY (AA) - Hatay'ın Arsuz ilçesinde zehirlendiği belirlenen 3 sokak köpeğinden ikisi, çevredekilerin duyarlılığı sayesinde kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Arsuz'un Höyük Mahallesi'nde bulunan 3 sokak köpeğinin ağızlarından köpük çıktığını fark eden çevredekiler, Arsuz Belediyesi'yle irtibata geçti.

İlçe Jandarma Komutanlığı ve Arsuz Belediyesi'ne bağlı veteriner ekiplerinin müdahale ettiği köpeklerden ikisi tedavi edilerek kurtarılırken, biri olay yerinde öldü.

Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Veteriner Şerif Akçalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, köpeklerin zehirlendiğini fark edenlerin kendilerini aradığını belirterek, "Ekiplerimiz olay yerine ulaştıklarında bir köpeğin olay yerinde telef olduğunu fark ettik. Diğer iki köpeğin zehirlenme belirtisi gösterdiği tespit edilip, tedavileri hızlı bir şekilde yapılmış ve sağlıklarına kavuşturulmuştur. Bu konuda toksik bulaştıracak, canlıları olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir maddenin gelişi güzel çöp konteynerlerine veya sokaklara atılmamasını rica ediyoruz." diye konuştu.

Hayvan besleyenleri daha duyarlı olmaya davet ettiklerini belirten Akçalı, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki bazı vatandaşlarımız yaz sezonu boyunca bakım için getirdikleri ya da aldıkları köpek ve kedileri, yaz sezonu bittiğinde sokağa salıyorlar. Bu durum hem insanlar hem de hayvanlar için zor bir yaşamı beraberinde getiriyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :