Zarar gören ağaçlar için bakım çalışması

Zarar gören ağaçlar için bakım çalışması

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, kar yağışı nedeniyle zarar gören ağaçlar için bakım çalışması başlatıldı- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:- ''Bu çalışmalar hem ağaçlarımızın sağlıklı şekilde yaşamlarını devam ettirmeleri hem de

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, kar yağışı nedeniyle zarar gören ağaçlar bakıma alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin il genelinde ağaç seferberliği başlattığını belirtti.

Kar yağışının geçtiğimiz günlerde kenti etkisi altına aldığını anımsatan Gümrükçüoğlu, bu nedenle zarar gören ağaçlar için çalışma yapıldığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesinin, hasar görmüş, yaralanmış, insanlar için tehlike arz eden ağaçlarda budama ve restorasyon gerçekleştirdiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, çalışmalarda ana arterler, okul bahçeleri, cadde ve sokaklardaki ağaçlara öncelik verildiğini belirtti.

Gümrükçüoğlu, mayıs ayı sonuna kadar bin ağaç dikileceğini vurgulayarak, ''Kar nedeniyle hasar gören ağaçlarda restorasyon çalışmalarını ivedilikle sürdürüyoruz. Bu çalışmalar hem ağaçlarımızın sağlıklı şekilde yaşamlarını devam ettirmeleri hem de toplum sağlığının korunması için önem arz ediyor.'' ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'u yeşillendirmeye 8 yıldır her zaman önem verdiklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler