Zara Ziraat Odası Başkanı Şimşek'in Hafik ziyareti

Zara Ziraat Odası Başkanı Şimşek'in Hafik ziyareti

SİVAS (AA) - Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, Hafik ilçesinde kurulan lisanslı depo yetkililerini ziyaret etti.Zara Ziraat Odası Başkanı Şimşek,...

SİVAS (AA) - Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, Hafik ilçesinde kurulan lisanslı depo yetkililerini ziyaret etti.

Zara Ziraat Odası Başkanı Şimşek, ziyaretinde yaptığı konuşmada, bu yıl bölge çiftçilerinin ilk kez lisanslı depoculuk uygulamasıyla tanışacakları belirtti.

Şimşek, "Çiftçilerimiz için yerinde bir uygulama olarak gördüğümüz lisanslı depoculuk, üreticinin ürününü değerlendirmesi için iyi bir fırsattır. Bu sistem sayesinde üretici ÇKS kayıt sisteminde kayıtlı olan hububatı ister Toprak Mahsulleri Ofisi'ne, isterse de istediği yere satabilecek." diye konuştu.

Lisanslı depoculuğun üretimi destekleyici, çiftçi dostu bir uygulama olduğunu belirten depo yetkilisi Mustafa Gülbahar ise, "Sistem, ürünlerin güvenli ve sigortalı bir yolla depolanması, üreticiye finansman imkanı sağlaması ve ürün ticaretinin kolaylaştırılması açısından önemli bir sistemdir. İşletmemize miktar kısıtlaması olmadan, depo kapasitesi ile sınırlı olmak kaydıyla ürün teslim edilebiliyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :