Zabıtadan "mini" araçlarla denetim

Zabıtadan "mini" araçlarla denetim

Tekirdağ'da Süleymanpaşa Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, işportacı ve dilenci denetimlerini elektrikli "mini" araçlarla gerçekleştiriyor- Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat: - "(Mini araçlar) Otopark derdi yok, çok kolay hareket edebiliyor. Yaya al

TEKİRDAĞ (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Tekirdağ'da Süleymanpaşa Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, şehir içindeki ana caddelerde ve yayalaştırılmış alanlarda işportacı ve dilenci denetimlerini elektrikli 3 "mini" araçla yapıyor.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mini araçlarla denetimlerin hızlı şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

"Bu şehri emanet olarak aldık ve çocuklara geri vermek üzere muhafaza ediyoruz." diyen Eşkinat, araçlarda karbon salınımının olmadığını ve çevreci özellikte olduğunu belirtti.

Eşkinat, trafiğe açık ve kapalı alanlarda da denetimlerine mini araçlarla devam ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu :

"Yakıt pahalı bir şey. Bu araçlarla yaklaşık üçte bir daha düşük maliyetle bu işi çözüyorsunuz. Karbona dayalı yakıtlar yer altında ve tükenebilir rezervlere sahip. Elektrik güneşten, rüzgardan üretilebiliyor. Bizim seçtiğimiz araçlar küçük, estetik ve sempatik araçlar. Zabıtanın güler yüzünü göstermeye de katkıda bulunuyor. Aynı zamanda otopark derdi yok, çok kolay hareket edebiliyor. Yaya alanlarında dolaşabiliyor. İşlerimizin hızlı bir şekilde yapılması konusunda bize yardımcı oluyor. Eskiden 35 kuruş mazot tüketimi vardı, şimdi bu araçlarla 10 kuruş civarında elektrik tüketimi sağlıyoruz. Ekiplerimiz herhangi bir engele takılmadan şikayet alanına anında varabiliyor. Gerek seyyar satıcılara, gerek müdahale edilmesi gereken alanlara çabuk ulaşıyor."

Şu anda 3 elektrikli aracın olduğunu aktaran Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesinin kullandığı bütün araçları zaman içerisinde elektrikliye dönüştüreceklerini kaydetti.

- "5 liralık bir şarj ile 100 kilometre yol gidebiliyoruz"

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli Ümran Demir ise vatandaşların mini araçlara yaklaşımının olumlu olduğunu ifade ederek, denetimlerin araçlar alınmadan önce daha uzun sürdüğünü şimdi ise daha çabuk müdahale edildiğini vurguladı.

Vatandaşların sahil kenarında araçları durdurup fotoğraf çektirdiklerini aktaran Demir, şöyle devam etti:

"Araçlarımızı biz şehir içi trafikte rahatlıkla kullanabiliyoruz. Araçlarımız şarj olduğunda, 5 liralık şarj ile 100 kilometre yol gidebiliyor. Araçlarımız çevreye duyarlı ve çok kullanışlı. Yaz kış demeden şehir içerisinde kullanabiliyoruz. Süleymanpaşa Zabıta Müdürlüğüne gelen telefon, mail, dilekçe gibi şikayetlerde araç trafiğinin uygun olmadığı yerlerde mini araçları kullanarak daha aktif ve daha pratik bir şekilde sonuçlandırıyoruz. Seyyar satıcılar ve dilencilerle mücadelede mini araçlarımızla her türlü olaya anında müdahale ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :