Yusufeli Akarsu Kano Slalom Bahar Kupası Yarışları başladı

Yusufeli Akarsu Kano Slalom Bahar Kupası Yarışları başladı

- Artvin'in Yusufeli ilçesinde düzenlenen yarışlarda 5 ilden 59 sporcu yer alıyor- Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı:"Federasyon olarak hedefimiz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılabilmek"


ARTVİN (AA) - Türkiye Kano Federasyonunca düzenlenen Yusufeli Akarsu Kano Slalom Bahar Kupası Yarışları, Artvin'in Yusufeli ilçesinde başladı.

İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Barhal Çayı'nda oluşturulan 350 metrelik yapay kano parkurunda gerçekleştirilen yarışlara, Artvin, Tunceli, Rize, Trabzon ve Ankara'dan 59 sporcu katılıyor.

K1 ile C1 tekne sınıflarında büyük erkekler, büyük kadınlar, genç erkekler, genç kadınlar, yıldız erkekler ve yıldız kadınlar kategorilerinde yarışan sporcular, 6'sı ters, toplam 21 kapının bulunduğu parkuru en hızlı şekilde bitirmek için ter döktü.

Sporcular, zaman zaman yağan yağmur ve soğuk havaya aldırış etmeden dereceye girmek için kürek çekti.

Organizasyon, yarın yapılacak final yarışlarıyla sona erecek.


- Kabakçı: "Hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları"


Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2019 yılı faaliyet programlarında yer alan sezonun ikinci yarışının Yusufeli'de gerçekleştirildiği söyledi.

Kanonun bir doğa sporu olduğuna işaret eden Kabakçı, "Yarışlarımız yağmurlu ve serin bir havada geçiyor. Geçen yılki yarışlarımız güneşli havada yapılmıştı. Sporcularımız zorlu doğa koşullarına alışkın olduğu için soğuk sularda kürek çekmeye de alışkınlar." diye konuştu.

Yarışların çok güzel geçtiğini dile getiren Kabakçı, "Federasyon olarak hedefimiz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılabilmek. Sporcularımız önümüzdeki ay Avrupa Şampiyonası'na gidecekler. Akabinde dünya kupaları ve hazırlık kamplarıyla bu süreci gerçekleştireceğiz. Eylül ayında İspanya'da kota yarışmaları yapılacak. Umarım hedefimiz olan kotayı kazanırız." ifadelerini kullandı.

Kabakçı, yarışların düzenlenmesine katkı veren Yusufeli Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

İlk gün yarışlarını Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, sporcu aileleri ve vatandaşlar izledi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :