YÜSAD Başkanı Akman: Karbon ayak izi en düşük protein kaynağı yumurtaya gereken önem verilmeli

YÜSAD Başkanı Akman: Karbon ayak izi en düşük protein kaynağı yumurtaya gereken önem verilmeli

YÜSAD Başkanı Metin Akman, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir tarım hedeflerinin gerçekleştirilmesi için karbon ayak izi en düşük hayvansal protein kaynağı olan yumurtaya gerekli önemin verilmesi gerektiğini söyledi

Yumurta Üreticileri Ürünleri ve Sanayicileri Derneği (YÜSAD) Genel Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi.

2020 Ocak ayında, Uluslararası Yumurta Komisyonu’nun (IEC) yapısından esinlenerek, Türkiye yumurta endüstrisinin dünyadaki rekabet gücünü artırmayı ve sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlayarak kurulan YÜSAD genel kurulunu 08 Eylül Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirdi. Genel kurula üyelerin yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı yöneticileri, basın mensupları ve sektörel derneklerin temsilcileri katıldı.

Genel kurul toplantısının ardından YÜSAD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akman ve Dünya Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Panelde dünya yumurta üretiminde ilk 10 ülke içinde yer alan Türkiye’nin katma değerli yumurta ürünlerin ihracatında ise son sırada olduğu belirtilirken, yumurta endüstrisinin gelişmesinde önemli rol oynayan katma değerli ürünlere yönelik mevzuatın çıkarılması ile Türkiye’nin ihracatta gelişeceği, yumurta sanayicisinin ihracat için yeni mevzuat beklediği vurgulandı.

Türkiye’de üretilen yumurtanın % 93’ünün kabuklu olarak tüketildiği ve bu oranın dengelenmesi halinde yumurta üreticisinin birim üründen elde edeceği gelirin de artırılabileceği ifade edildi. Bununla birlikte, uzun raf ömürlü ve katma değerli yumurta ürünlerinin arz ve talep esnekliğini artırmasının, fiyat istikrarını sağlayacağı ve uzun vadede yumurta üreticisini rahatlatacağı aktarıldı.

YÜSAD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akman, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir tarım hedeflerinin gerçekleştirilmesi için karbon ayak izi en düşük hayvansal protein kaynağı olan yumurtaya gerekli önemin verilmesi gerektiğini vurguladı.

YÜSAD’ın ilk genel kurul toplantısında yeni Yönetim Kuruluna Metin Akman, Önder Matlı, M. Cengiz Özkan, Şahin Coşkun ve Ahmet Şişman seçilirken, Denetim Kuruluna ise Nedim Üzey, Fatih Ateş ve Volkan Bülbül seçildi.

yy.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.