Yurtta kış

Yurtta kış

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yoğun kar nedeniyle yolda kalanlar, okulda misafir ediliyor

MALATYA (AA) - Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas yönüne araç geçişlerine izin verilmemesi dolayısıyla yolda kalanlar, meslek yüksekokulunda konaklıyor.

İlçede dün akşam saatlerinde başlayan ve şiddetli rüzgarla etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkeziyle Sivas'ın Kangal ilçesi arasındaki bin 750 rakımlı Aptalboğan geçidi mevkisinde ulaşım aksadı. Yolun kapanması üzerine araçların geçişlerine izin verilmedi.

Sivas istikametine gitmek üzere yola çıkanlar, Hekimhan Meslek Yüksekokulu'nda misafir ediliyor.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Hekimhan ilçesinde de kar yağışının devam ettiğini söyledi.

Millioğulları, Sivas tarafında dün akşam saatlerinde kapanan yol nedeniyle mağdur olanları meslek yüksekokulunda misafir ettiklerini, akşam yemeği ve sabah kahvaltısı ikramında bulunduklarını ifade etti.

Kar yağışı devam ettiği için yolların açılmasının zorlaştığını anlatan Millioğulları, "12 yolcu otobüsü, kamyonlar ve çok sayıda otomobil şu anda ilçemizde beklemekte. Onları en iyi şekilde ağırlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve Karayolları Müdürlüğüyle bağlantıya geçtik. En kısa zamanda yolun açılması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için çalışıyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :