Yurtta kış

Yurtta kış

Gaziantep'te etkili olan kar nedeniyle, ulaşımda aksamalar yaşandı- Kent merkezinde kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için ekipler çalışmalarını sürdürürken, Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda hasarlı trafik kazaları meydana geldi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te sabaha karşı başlayan ve zamanla etkisini artıran kar yağışı nedeniyle, ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Kentin yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı, şehir merkezinde de etkisini sürdürüyor. Kavşaklarda görev alan trafik polisleri, sürücülerin dikkatli olmaları için uyarılarda bulunuyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri de kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için "Karla Mücadele Ekibi" ile çalışma yürütüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki 385 kişilik ekip, kar küreme ve çalışması yapıyor.

Kentin muhtelif bölgelerinde 24 saat hizmet verecek ekip, ana cadde ve yolların yanı sıra eğimli bölgelerde, kaza riski görülen yokuşlar ile merkeze uzak mahallelerde, mahalle içi yolları temizleyerek, tuzlama çalışması yürütüyor.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda da kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamaların oluştuğu ve hasarlı trafik kazaları meydana geldiği öğrenildi.

Öte yandan, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kentteki kar yağışının cuma gününe kadar aralıklarla devam edeceğini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler