Yurtta kış

Yurtta kış

Gaziantep ve Malatya'da kar yağışı, etkisini arttırarak devam ediyor- Malatya ile Adıyaman'ın Gerger ilçesinde okullar bir gün tatil edildi- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için "Karla Mücadele Ekibi" kurd

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep ve Malatya'da kar yağışı, etkisini arttırarak devam ediyor.

Gaziantep'te yüksek kesimlerde yoğun olan kar yağışı, şehir merkezinde de etkisini sürdürüyor. Kent merkezindeki kavşaklarda görev alan trafik polisleri, sürücülerin daha dikkatli olmaları için uyarılarda bulunuyor.

Bu arada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için daha önce oluşturduğu "Karla Mücadele Ekibi"ni yeniden hazır hale getirdi. Fen İşleri Daire Başkanlığı, 385 kişilik ekip oluşturdu.

Kar yağışında, kentin muhtelif bölgelerinden 24 saat hizmet verecek ekip, ana caddeler, ana yolların yanı sıra eğimli bölgelerde, kaza riski görülen yokuşlar ile merkeze uzak mahallelerde, mahalle içi yolları temizleyecek ve tuzlama çalışması yapacak.

Ayrıca, 385 personelden oluşan karla mücadele ekibi, 16 tuz robotu, 16 kar küreme aracı, 17 greyder, 15 loder, 18 beko loder, 20 kamyonetle yolları açma çalışmasını yürütecek. Şehir merkezinde buzlanmaya karşı da 4 bin ton tuz stokta bekletiliyor.

- Malatya

Malatya'nın kent merkezi ve tüm ilçelerinde taşımalı sistemle eğitim ve öğretim veren okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, tüm kaymakamlıklar tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle gelen öğrenciler için bugün eğitim öğretime ara verildi.

Şehir ve ilçe merkezlerinde yoğun kar yağışının devam etmesi, akşam saatlerinde don olayı ve buzlanma beklenmesi dolayısıyla ikili eğitim yapan okullar da bugün öğleden sonra tatil edildi.

- Adıyaman

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

İlçede iki günden beri yağan kar yağışı nedeniyle Gerger'e bağlı 30 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçe merkezine ve merkeze bağlı köylere iki gündür elektrik verilemiyor.

Yurtta kış

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :