Yurtta kış

Yurtta kış

Sakarya'nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı- Karabük'te 23 köy yolunda ulaşım sağlanamazken, kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu Bartın'ın yüksek kesimlerindeki köylerin kapanan yolları ekiplerin çalışmasıyla tekrar ulaşıma a

SAKARYA/KARABÜK/BARTIN (AA) - Yurtta etkili olan kar yağışı Sakarya, Karabük ve Bartın'ın yüksek kesimlerinde ulaşımda aksamalara yol açtı.

Sakarya'da dün başlayan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bırakırken, şehrin en yüksek noktalarından Hendek Dikmen Yaylası'nda kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Kar nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Dikmen Mahallesi'nde yüksek kesimlerdeki evlerine ulaşmaya çalışan bazı sürücüler, araçlarına zincir takarak ilerleyebildi.

Karın keyfini ise en çok çocuklar çıkardı. Kar topu oynayarak eğlenen çocuklar, kardan adam yaparak vakit geçirdi.

Kar yağışı Akyazı ilçesininin yüksek kesimlerindeki köy ve yaylalarda da etkili oldu.

Keremali, Acelle, Sultanpınar Yaylası ile Hanyatak, Taşyatak, Boztepe, Çatalkaya ve Taşburun köylerinin yüksek kesimlerinde dün başlayan ve bugün etkisini yitiren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

-Karabük'te 23 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

Bu arada Karabük'te olumsuz hava koşulları nedeniyle 23 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Karabük İl Özel İdaresiden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçelerden Eflani'de 23 köye ulaşılamıyor.

Toplam 185 kilometrelik köy yolunun açılması için karla mücadele ekipleri, 11 iş makinasıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Eskipazar, Ovacık, Yenice ve Safranbolu ilçelerinde ise köy yollarında temizleme çalışmaları yapılıyor.

-Bartın'da yol açma çalışmaları sürüyor

Bartın'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

İl Özel idaresinden yapılan yazılı açıklamada, Ulus ilçesinin, Yukarıdere, Söğütlü, Ören, Güneyören köylerinde kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı belirtildi.

İl Özel İdaresi (ÖZKARAKOM) ekipleri tarafından 3 iş makinesi ve 7 personel ile kapalı köy yollarının ulaşıma açıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ekibimiz 3 iş makinesi ve 7 personel ile Ulus Yukarıdere, Güneyören köylerinde 30 santimetre civarındaki karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Kapalı köy yolumuz bulunmamakta olup, acil hastalar, diyaliz hastaları, doğum, ölüm, taşımalı eğitim hizmetlerinin aksamaması için bu tür durumlara öncelik verilerek karla mücadele çalışmalarımız devam etmektedir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :