Yurtta kalan üniversite öğrencileri sebzeyi dalından koparacak

Yurtta kalan üniversite öğrencileri sebzeyi dalından koparacak

Samsun'da, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan kız öğrenciler, yurdun bahçesinde oluşturulan hobi bahçesinde çeşitli sebzeler dikerek hem stres atıyor hem de kendi yiyecekleri ürünleri elde ediyor- KYK Samsun Bölge Müdürü Kasapoğlu:"Samsun'da

SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) yurtlarında kalan kız öğrenciler, yurdun bahçesinde sebze yetiştiriyor.

Atakum ilçesinde bulunan KYK İlkadım Kız Öğrenci Yurdu yönetimi, öğrencilerin ders ve sınav stresini atması amacıyla 10 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde 5 hobi bahçesi oluşturdu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler, burada çeşitli ürünler ekerek organik üretim yapıyor, ürettiklerini de tüketiyor.

KYK Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, AA muhabirine, Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak oluşturdukları hobi bahçeleri ile öğrencilerin streslerini atabilmesini amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerin toprakla tanışmasını sağladıklarını belirten Kasapoğlu, "Öğrenciler kendi zevklerine göre ürünler ekiyor. Yoğun ders programından az da olsa ayrılarak toprakla uğraşıyor, stres atıyor. Marul, yeşil soğan, lahana, çilek, salatalık, dere otu gibi sevdikleri ürünleri yetiştirebiliyorlar. Samsun'da ilk uygulamasını gerçekleştirdik. İlgi görünce tüm yurtların bahçelerine hobi bahçeleri yapmaya karar verdik." dedi.

Öğrencilerin sebzelerin fideleri de kendilerinin temin ettiğini aktaran Kasapoğlu, "Öğrencilerimiz sadece fideleri toprakla buluşturmuyor. Sulamasını yapıyor, içinde çıkan yabancı otları temizliyor, daha sonra ürettikleri ürünleri yine kendileri tüketiyor. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinden öğrencilerimizin diktikleri yöresel sebzeler de var. Biz de o ürünlerle burada tanışmış olacağız." ifadesini kullandı.

- "Diğer yörelerde yetişen bitkileri de öğreniyoruz"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Büşra Tarakçı, derslerden kalan zamanlarında sebze ektiklerini anlatarak, "Ben Rizeliyim. Lahana tohumunu Rize'den getirip ektik. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden arkadaşlarımız var. Onlar da kendi yöresel ürünlerini dikiyorlar. Böylece orada yetişen bitkileri de öğreniyoruz. Organik üretip organik tüketiyoruz." diye konuştu.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Aslı Kılıç, bahçeye marul, kara lahana ve dere otu diktiklerini söyledi.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Burcu Yıldıray ise Giresunlu olduğu kaydederek, "Kendi ektiğimiz ürünleri tüketiyoruz. Hobi bahçesinin oluşmasına destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum." dedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :