Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Serada domates yerine Hint keneviri yetiştirmiş

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesinde serada yapılan aramada 102 kök Hint keneviri ve 600 gram esrar ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir kişinin dağ evinde uyuşturucu yetiştirdiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında Menteşe ilçesi Dağpınar Mahallesi'nde özel eğitimli köpekler kullanılarak M.K'ya ait ev ve yanındaki arazide kurulu serada arama yapıldı.

Serada 102 kök Hint keneviri, 600 gram esrar, hassas elektronik terazi ve 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

M.K, gözaltına alındı.

- Adıyaman'da doktora silahlı saldırı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir doktor, silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 3 No'lu Aile Sağlık Merkezinde görev yapan Doktor Ali Kurttekin (45), sağlık ocağı girişinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Sol bacağından yaralanan Kurttekin, 112 Acil Servis ekiplerince Kahta Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

- Soba külü çatıyı yaktı

NİĞDE (AA) - Niğde'de bir apartmanın çatı arasına soba külü dökülmesi nedeniyle çıkan yangında, çatı kullanılamaz hale geldi.

Deniz Sokak'ta çoğunlukla Suriyeli ailelerin yaşadığı 4 katlı apartmanın çatısında yangın çıktı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Sokağı trafiğe kapatan polis ekipleri, dumandan etkilenmemesi için apartman sakinlerini tahliye etti.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alınan yangında, çatı kullanılamaz hale geldi.

Yangının, bir apartman sakininin sobadan çıkan küllerini çöp yerine, çatı boşluğuna boşaltması sonucu çıktığı öğrenildi.

- İzmir'de asayiş

İZMİR (AA) - İzmir'de, silahlı tehdit ve hırsızlık iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Beydağ ilçesinde, silahla tehdit ettikleri kişiye senet imzalatıldığı bilgisi üzerine çalışma başlatan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaylarla ilgili A.G. (61), H.A. (47) ve İ.A'yı (58) gözaltına aldı.

Şüphelilerin yakalandığı otomobildeki aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, bir kurusıkı tabanca, tabancalara ait 10 mermi, 3 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Karşıyaka ilçesinde ise 3 ayrı iş yerindeki hırsızlık olayıyla ilgili Y.U (16), E.H (14) ve Suriye uyruklu M.Ş (16) gözaltına alındı.

Zanlılardan E.H, ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, Y.U. ve Suriye uyruklu M.Ş. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler