Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Manisa'da erkek cesedi bulundu

MANİSA (AA) - Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde erkek cesedi bulundu.

Çamlıyurt Mahallesi'ndeki evinden dün odun toplamak için motosikletiyle Çaldağı mevkisine giden Mustafa Şahin'den (53) haber alamayan yakınları, jandarmadaya kayıp başvurusu yaptı.

Jandarma, AFAD ve İHH arama kurtarma ekipleri ile köy sakinlerinin destek verdiği çalışmalarda Şahin'in motosikleti Çaldağı mevkisinde bulundu.

Ekipler, motosikletten 50 metre uzaklıkta da Şahin'in cesedine ulaştı.

Vücudunda darp ve kaza izi bulunmayan, kalp krizi nedeniyle öldüğü değerlendirilen Şahin'in cesedi, Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

- Denizli'de kadın cesedi bulundu

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Acıpayam ilçesinde evde kadın cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, Darıveren Mahallesi'nde yalnız yaşayan Emir Ayşe Bağlan'ın (85) bir süre sokağa çıkmaması üzerine yakınları evini kontrol etti.

Yaşlı kadının cansız bedeni ile karşılaşan yakınları, durumu sağlık ekiplerine haber verdi. İncelemede Bağlan'ın 3 gün önce kalp krizinden öldüğü belirlendi.

Bağlan'ın cenazesi, Darıveren Camisi'nde kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

- Veteriner hekim de kalp krizi geçirdi

Öte yandan, Serinhisar Belediyesinden emekli olan veteriner hekim Hıdır Akköse'den (54) haber alamayan yakınları, polise haber verdi.

Acıpayam ilçesine bağlı Aşağı Mahalle'deki eve giden polis ekipleri, Akköse'nin cesedini buldu.

Kalp krizinden öldüğü tahmin edilen Akköse'nin cesedi, otopsi için Acıpayam Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

- Telefonla dolandırıcılık iddiası

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de emekli işçi, kendisini telefonda emniyet amiri olarak tanıtıp dolandırıcılık yapmaya çalışan zanlıyı yakalattı.

Halil T. (23) telefonla arayarak kendisini emniyet amiri olarak tanıttığı emekli işçi Duran S'ye (53), kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini, adına şirket kurulduğunu, buna yönelik operasyon için para ve altın talebinde bulundu.

Halil T'nin, aralarında geçen konuşmayla ilgili kimseye haber vermemesini, banka hesabından çekeceği para ile evdeki altınlarını evine gelecek sivil polislere vermesini istemesi üzerine banka şubesine giden Duran S, işlem için sıra beklerken dolandırılacağını anlayarak, şüpheliye "Veznede çok sıra var, para çekeceğim, dışarı çıkınca seni arayayım." diyerek telefonu kapattı.

Duran S, daha sonra 155 polis imdat hattını arayarak durumu anlattı.

İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, para ve altınları almak için Duran S'nin evine gelen Halil T'yi yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

Halil T'nin, geçen yıl aynı yöntemi kullanarak Kırşehir'de bir kişiden 32 bin lira, bu yıl da Kayseri'de bir kişiden 20 bin lira aldığı tespit edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :