Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Van'da, haklarında yakalamama kararı bulunduğu tespit edilen 7 kişiden 6'sı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

ANKARA (AA) - Van'da haklarında arama ya da yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre Erciş Emniyet Müdürlüğü ekipleri haklarında arama ya da yakalama kararı bulunan, uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürüten kişilere yönelik çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında "müstehcen yayın üretmek ve satmak", "kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak", "kaçakçılık suçunun konusunu oluşturan eşya ve akaryakıtı bilerek ve ticari amaçla satın almak", "tehdit", "yaralama" ve "hırsızlık" suçlarından 7 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan "tehdit" suçundan hakkında yakalama kararı bulunan H.Y, "borçlunun ödeme yükümlülüğünü ihlal" suçundan, arama kararı bulunan B.İ, "müstehcen yayın üretmek ve satmak" ile "kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak" suçlarından, 2 ayrı yakalama kararı bulunan N.Ş, "yaralama" suçundan, arama kararı bulunan H.G, "tehdit" suçundan, arama kararı bulunan cezaevi firarisi D.A ile farklı zamanlarda meydana gelen 5 ayrı "hırsızlık" suçunun şüphelisi E.K, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

"Kaçakçılık suçunun konusunu oluşturan eşya ve akaryakıtı bilerek ve ticari amaçla satın almak" suçundan 3 ayrı arama kararı bulunan T.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Zonguldak'ta elektrik akımına kapılan kişi öldü

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde elektrik akımına kapılan kişi hayatını kaybetti.

Ereğli-Alaplı karayolundaki özel bir işletmede meydana gelen elektrik arızasını kontrol etmek isteyen Sezgin Demiray, elektrik akımına kapıldı.

Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Demiray, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

- Bodrum'da bir kişi araç içerisinde ölü bulundu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir kişi, aracının içerisinde ölü bulundu.

İlçeye bağlı Güvercinlik Mahallesi'nde vatandaşlar, yol kenarında park halindeki hafif ticari aracın içerisinde bir kişinin hareketsiz halde yattığını fark ederek, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede belirtilen bölgeye gelen ekipler, kapısı kilitli araç içerisindeki Yusuf Baha Cihat'a (28) aracın camlarını kırarak ulaştı. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Cihat'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Haberi duyarak olay yerine gelen Cihat'ın yakınları, sinir krizi geçirdi.

Cihat'ın cenazesi, savcı ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından, Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :