Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Cezaevi firarisi Samsun'da yakalandı

SAMSUN (AA) - Tekirdağ'da cezaevinden firar eden hükümlü, Samsun'da yakalandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Atakum ilçesindeki bir kahvehanede yapılan kimlik kontrolü sırasında Tekirdağ Açık Cezaevi'nden izne ayrılan ve bir daha geri dönmeyen Kadir T'nin (31) bulunduğu belirlendi.

Hakkında kesinleşmiş 15 yıl hapis cezası bulunduğu belirlenen Kadir T, polisteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hükümlü, adliyedeki işlemlerinin ardından Samsun F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

- Hırsızlık zanlısı parmak izlerinden yakalandı

SAMSUN (AA) - Samsun'un İlkadım ilçesinde otomobilden navigasyon cihazı çaldığı iddia edilen şüpheli, parmak izlerinden yakalandı.

İstasyon Mahallesi'nde park halindeki Hamdi Bektaş'a ait 55 DK 237 plakalı otomobilin camı kırılarak içindeki navigasyon cihazı çalındı. Bektaş'ın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, araçta parmak izi çalışması yaptı.

Polis, çalışmanın ardından hırsızlığı D.A.T'nin (39) gerçekleştirdiğini belirledi. Meskenler Mahallesi'ndeki evinde yakalanan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

D.A.T'nin hırsızlık, tehdit, uyuşturucu kullanma ve ticareti, parada sahtecilik, mala zarar veme, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet, dolandırıcılık ve kasten öldürmek suçlarından 27 sabıkası bulunduğu tespit edildi.

- Otomobilin yakıt deposunda esrar sevkiyatı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir otomobilin yakıt deposunda yapılan aramada, 11 kilogram esrar ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, ilçe girişinde takibe aldıkları plakası öğrenilemeyen otomobili durdurdu.

Otomobilde yapılan aramada, yakıt deposuna gizlenmiş 11 kilogram esrar ele geçirildi.

Araçtaki Ç.K. U.İ. ve M.İ. gözaltına alındı.

- Kütahya'da cezaevi firarisi yakalandı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da izinli çıktığı cezaevinden firar eden hükümlü, polis ekiplerince yakalandı.

10 gün önce cezaevinden izinli çıkan Yasin A. (39), geri dönmemesi üzerine cezaevi yönetimi durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda hakkında hırsızlık ve çeşitli suçlardan sabıkası olan Yasin A'yı Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının bodrum katında yakaladı.

Polis merkezine götürülen ve hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenilen Yasin A, Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :